Tu cum trăieşti?

Puterea e aceea de ce avem nevoie cînd vrem să renunţăm. Luptăm să mergem pînă la capăt, dar nu sîntem siguri de ce ne dorim cu adevărat. Ne chinuim să facem ceva bun, dar în momentul următor regretăm. Rîdem fals cînd ne doare, ne e ruşine să spunem ce credm cu adevărat, sau să arătăm ce simţim. Oboseşte imaginea de prost gust, obseşte limbajul împrumutat. Ne credem superiori, dar încă nu reprezentăm nimic. Plutim în aer, dar nu ştim cum miroase pămîntul. Judecăm pe toţi şi nu ne sinchisim să ne batem joc, dar cine sîntem? ce drept avem să numim lucrurile greşit doar că aşa ne place?
Reprezentăm o lume pierdută, mediocră, dar totuşi nu renunţăm să ne numim puternici. Cînd stai şi reflectezi că undeva este cineva care are nevoie de tine, dar tu pierzi timpul pe lucruri ieftene, care îţi schimbă comportamentul, cînd stai şi te gîndeşti cît e de scurtă viaţa, dar tu încă mai stai pe loc. "Move your ass!" şi nu-ţi pierde energia pe nimicuri, fă ceva frumos, ceva care te va ajuta pe viitor, care te va ţine în picioare. Ajunge să leneveşti, ajunge să tai frunze la cîini. Găseşte noi oportunităţi şi nu le lăsa să-ţi scape. Activează!

Mai jos sunt cuvinte care înseamnă mult pentru mine şi care mă mişcă zi de zi, cuvinte spuse de Anthony Robbins- orator motivant şi scriitor de o valoare incomensurabilă:
"Traieşte-ţi viaţa din plin cît o ai. Încearcă totul. Ai grijă de tine şi de prietenii tăi. Distrează-te. Fii nebun şi ciudat. Du-te şi fă amor. Oricum o vei face, dar trebuie să ştii să te bucuri şi de asta. Profită de ocazie şi învaţă din greşeli: află care este cauza problemelor tale şi elimin-o. Nu încerca să fii perfect; fii doar un excelent exemplu de fiinţă umană."

Aşa se trăieşte, asta ne fereşte de o simplă existenţă în care n-am găsi niciodată fercirea şi plăcerea. Aşa trebuie să arate viaţa noastră zi de zi ... cel puţin aşa.

5 comments

  1. Chiar îs nice cuvintele lui Robbins, şi nu doar deatâta că este cuv. "nebun" pe-acolo, sau că îndeamnă la făcut amor... :D

    îs adevărate... :)

    ReplyDelete
  2. da cum faci amor?
    AMÓR, amoruri, s.n. Iubire, dragoste. ♢ Amor propriu = prețuire (uneori exagerată) pentru propria persoană, sentiment al demnității provenit din conștiința propriei valori a cuiva. ♦ (Concr.) Iubit2 (2). – Din lat. amor, it. amore.
    http://dexonline.ro/search.php?cuv=amor

    ReplyDelete
  3. nu ştii cum se face amor (dragoste)?

    ReplyDelete
  4. "fii doar un excelent exemplu de fiinţă umană."

    Asta incerc si sa fac.

    ReplyDelete