"foaie verde lobodă" vs. proiect cu gust de business (BusinessArena)

N-o să m-apuc acum să critic universitatea, eu fiind persoana care o descrie frumos (îmi place, îmi este interesant și aflu multe lucruri noi), dar o să zic și eu așa ce am pe suflet.
Ap iaca, într-o zi am făcut schimb de replici cu un lector (dr.habil.), eu susținînd ideea că universitatea nu oferă partea practică, ci doar pe cea teoretică, pe cînd el încerca să-mi demonstreze viceversa. Într-un final a afirmat că universitatea încercă însă nu are posibilități. Vorbă multă, sărăcia omului....
Am așa un obiect în semestrul acesta cu o denumire tare lungă, din start e clar- obiect inutil, nu de aceea că se numește ”Normarea și organizarea ergonomică a muncii”, dar fiindcă e plictisitor și se predau chestii deja evidente care cu nimic nu contribuie la managementul, de exemplu, al unei întreprinderii.
Generalizînd: ”foaie verde lobodă!”
Ieri prin universitate, pe lîngă panoul cu o schemă stupidă care indică înălțimea tocurilor în diferite perioade ale zilei, am dat de un afiș cu proiectul acesta BusinessArena, Campionat Studențesc de Business. Doar cuvîntul ”campionat” te pune pe jar,nu ai cum să treci pe lîngă. Mai mult, acest proiect oferă studenților posibilitatea de a-și încerca puterile în a lua decizii manageriale folosind cunoștințele teoretice obținute la facultate (iaca ele pot fi folosite undeva), coordonînd o companie internațională timp de 3 ani virtuali- visul multor studenți de la economie.
Eu deja am strîns o echipă de 5 persoane, aplicăm.
Tu poți face la fel, să(-ți) demonstrezi că facultatea are valoare.


(pentru mai multe detalii accesați http://bizarena.org/)

0 comments:

Post a Comment