platforme electorale

Zilnic văd prin oraș panourile publicitar-electorale.
Cum să vă spun...nici unul nu-mi inspiră credibilitate. Eu în genere cred că asta e pierdere de bani aiurea: spoturi publicitare, panouri, pliante, hîrtii lipite și noaptea dezlipite și lista poate continua. Și aceștia, bani din bugetul statului? pe banii noștri? noi, impozite- ei, staruri pe panouri?

Oricum, că tot sîntem în perioada electorală (asta nicidecum nu schimbi), și că merg pe 28 la vot, am hotărît să citesc programele la o bună parte din candidați (cei mărunței nu prea au șanse, nu pierdem timpul cu ei), așa să fiu și eu mai informată (deja mi se face cam rău de politica asta).

Gînduri:

Deschis, nu știu de ce, dar am vrut să-l închid imediat înapoi. Prostii de la prima propoziție...însă pot crea o seră plină de zîmbete. Continuat.
Greșeli. Cineva le verifică?
Vreau să văd ce promisiuni se fac pentru educație și economie.
Eu cînd eram la liceu, la istorie cam tot așa eseuri scriam...trebuie și eu să candidez? a nu, încă n-am vîrsta necesară..mai aștept, mai revăd eseurile.
O, oamenii știu a folosi font-uri și mărimi + să ponegrească critice pe alții, în loc să zică ce au făcut ei bun.
Întrebare întrebătoare: de ce la unii programele sunt din 3-4 pagini, la unii de peste 20? aici e vorba de ”calitate vs. cantitate” sau de ”nu prea știu ce să fac în 4 ani vs. pot să promit multe”.
Chiar și metode creative, culori, titluri formulate metaforic.Unii nu au grija de ochii noștri. Rău, că eu țin la vedere.
Tot o părerea de-a mea: biserica nu are ce căuta în politică!
Programe pentru gastarbaiteri- asta chiar tare de tot.

Nu-i chiar așa de rău, pe lîngă toată apșoara asta, văzut și pași concreți 1, 2.

Concluzie: multe promisiuni, tare multe, majoritatea frumoase....interesant cam cît la sută se va realiza?

p.s. Și nu mai dați întrebarea: ”da tu cu cine votezi/votat?” Totuși votul e secret.

imagine

5 comments

  1. permanent aşa
    vroiam şi eu să mă bag peste programele lor
    da ni-o fost lene :))

    ReplyDelete
  2. eu am citit programele toate, cel mai mult mi-a placut a lui stati

    ReplyDelete
  3. Problema programelor electorale a partidelor de la noi din tara, e mai mult legata de capacitatea de perceptie si intelegere a populatiei, a mesajelor si ideilor dintr-un program sau altul.
    Anumite partide ar dori sa includa pasi si promisiuni clare de ex: reducerea Taxei pe valoare adaugata pina la 18% sau investii directe intr-un domeniu sau altul care ar genera un numar exact de locuri de munca, dar din pacate intelectul moldovanului de rind lasa multe de dorit si chiar daca un partid ar face niste promisiuni electorale obiective, el mai degraba ar cadea in cursa altui partid care ar spune lucruri la fel de vagi ca si acum: pensii mai mari , fara saracie, integrare europeana...

    ReplyDelete
  4. totuși tind să optez pentru pași clari. de ce? pentru că intelectul care lasa de dorit, după cum zici tu, ar percepe apsoara, iar intelectul care nu se vrea păcălit ar vedea ”realitatea”. mi-ar plăcea mult să se spună și cum ar face asta ca să pară, cel puțin, mai realizabil.

    ReplyDelete