fost-am și eu

Spuneam azi cuiva de faptul că, odată implicat în evenimentele sociale, te abții cu greu să nu participi la ele din nou și din nou.
Așă că azi dimineață, mers-am și eu la TEDx.

Discursuri preferate au fost 2:
desigur Viorel Pahomi cu Vova must die, în care m-a trecut printr-un șoc incipient, după care am ajuns să accept și apoi să înțeleg: într-adevăr mulți au frica de a spune și de a face așa cum gîndesc, cum simt, fiind constrînși de normele sociale;
și Victor Berzan cu Robotics for everyone, printr-un speech atrăgător prin simplețe, deși n-am desprins o idee concretă.

S-au mai memorizat:
Nicolae Apostu, Republic of Facebook- de unde am perceput că și în Moldova poți avea succes, cu efort sau cumătrism :) (așa numitele relații). Impresionante au fost cuvintele micuței ”noaptea visăm, iar ziua dăm viață visurilor noastre”
Simon Sinek, How great leaders inspire action- deși a fost o prezentare video pe care am văzut-o pentru prima dată acum un an, modelul Why, How, What îmi place mult, și mai mult mi-ar plăcea să fie implementat de mult mai multă lume (de multe ori cuvântul mult).
Ionela Costachi, Creative Moldova și cei 3 piloni: natura, cultura și civilizația.
Și speaker-ul care a vorbit despre ЧтоГдеКогда? /Ce? Unde? Cînd? / Million Dollar Mind Game și cum o idee poate deveni globală.

Din restul discursurilor n-am desprins foarte multe idei viabile pentru mine.

General: mie îmi plac așa evenimente și mă bucură faptul că ele sunt tot mai frecvente și că întîlnesc multă lume bună la ele.


img

0 comments:

Post a Comment