nu generalizăm, individualizăm

Spuneam de mai multe ori că fiecare persoană trebuie tratată în mod individual.
Teoria unui management eficient, politica de resurse umane ne dă garanție că așa este.
Da, necesită mai mult timp, undeva mai multe resurse, însă rezultatul va fi unul uluitor. (deși, nu știu cît e de real de aplicat în practică)

Trăim într-o societate în care mereu este tendința de a generaliza: folosim ”toți” în loc de ”unii”, ”peste tot” în loc de ”undeva” etc. și apoi ne plîngem exclamînd ”de ce acum nu lucrează, dacă atunci a lucrat foarte bine”.
Păi de aceea că fiecare e diferit, și făcînd diverse combinații, tot diferit se va primi.(simplă matematică)

De cîtva timp mă strădui să observ particularitățile fiecăruia în parte și să-l tratez cum se cuvine, încerc tot mai mult să individualizez, decît să generalizez.
Pînă o să ajungem la starea ideală va trece mult timp, prea mult

p.s. hint: detaliile fac diferența
p.s. 2. toți noi suntem la fel, și toți diferiți
 imaginea demonstrează


4 comments

  1. generalizarea este la fel de importantă defapt ca şi individualizarea, problema la noi în societate este că noi nu o utilizăm pe a doua.
    generalizarea reflectă aspectele comune a unui grup de oameni, tendinţele, interesele, etc. fără generalizare ar fi trebuit să analizăm de la zero fiecare persoană, ceea ce necesită mult prea mult timp. încearcă să vezi avantajele generalizării, pentru că sunt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dar eu nici nu exclud generalizarea, pentru o societate întreagă este necesară, însă pentru fiecare om- aplicăm individualizarea.

      Delete