stai jos un pic

Nu obosesec să repet că îmi plac la nebunie oamenii și ei sunt frumoși.

De ce?
Ei te învață ce e bine și ce e rău, ce înseamnă dragoste și ură, ce înseamnă apropiere și dezamăgire, ce înseamnă prietenia și cum e să lupți și să calci peste capuri.
Evenimentele din viață se întîmplă pentru oameni și din cauza oamenilor.
Tot ei mă fac să revăd, periodic, unele lucruri.

1. Timpul. 
Ce înseamnă zi încărcată și care e diferența dintre aceasta și ziua plină și plăcută. Cît de importanți sînt oamenii pe lîngă cotidianul nostru. Cui dăm prioritate și de ce nu reușim să ne vedem prietenii.
Stai jos un pic și revezi, revezi ce e important (parca nimic nou, însă de cîte ori ai făcut asta?). Dacă peste 10 ani îți vei aminti lucrările de laborator sau calculele pe care le faci, în locul oamenilor care îți trezesc emoții (deverse emoții), atunci da, renunță la relații în favoarea task-urilor.


2. Relațiile
Viața-i un drum pe care tu mergi înainte și de pe diferite cărări, de tine se alătură oameni, alții o cotesc de lîngă tine. Și doar cei care vor ține la tine cu adevărat și care vor conta mult mult vor trece cu tine toată calea. Asta e normal: oamenii apar și dispar în viața noastră,  însă asta nu trebuie să ne facă să ne oprim, doar să prețuim ceea ce ne-au dăruit cît au fost cu noi. Absolut toți au un dar să ni-l ofere. Învață să-l primești.

3. Seriozitatea
Ce înseamnă o persoană serioasă? Și cînd ea trebuie să nu mai fie serioasă? Și de ce ar trebui ea să nu fie serioasă? Cum percep oamenii persoanele serioase? Ei se tem și se feresc de acestea.

Acum stau jos, și revăd, revăd multe în capul meu. La ceva găsesc răspuns, la ceva încă caut.
Însă cu siguranță știu că nu voi renunța niciodată la oameni, fiindcă ei sunt frumoși.

0 comments:

Post a Comment