Moldova, acum ai mai mulți oameni care vor să te părăsească

În toată jumatea de oră cît am mers în centru și toată jumatea de oră înapoi, același gînd în cap: ”pentru ce eu mai stau în Moldova?”. eu copchilul naiv care la atâtea opotunități pe care le-am avut de plecare, am zis -”nu”, fiindcă încă mai cred  credeam că țara asta poate să fie mai bună, poate să crească, poate să ofere o viață mai bună cetățenilor ei. Aha, o figă!


Este așa o frază foarte frumoasă și cultă ”a se vîebi cu sapa la vertalioate”. Exact asta se întîmplă în orașul nostru.
Da nu are Chișinăul nostru capacitatea să asigure transport public pentru populația orașului doar prin intermediul troleibuzelor și autobuzelor. Nici măcar străzi care să facă față fluxului de mașini, și nici taxi liber nu mai găsești la situția zilei de azi.
Singura salvare sunt microbuzele (maxi-taxi, rutieră, marșutcă). 


Este trist să vezi privirele perplexe ale oamenilor care vor (sublineiz VOR) să ajungă la serviciu, și nu încap în troleibuz/autobuz, fiindcă oamenii curg, la propriu, pe uși și pe ferestre. 
Cunoaștem că evenimentele rele se memorizează mult mai bine decît cele bune, de asta, în aceste 2 zile, Moldova s-a mai făcut cu încă cîțiva oameni care vor s-o părăsească.

Nu știu, nu vreau să știu și nici nu mă interesează cine se face responsabil de situația dată. Ce văd eu, este că Chișinăul se află în impotența de a-și satisface cetățenii cu minimul necesar. 

*vreau să menționez că cetățenii noștrii trebuie să lucreze zeci de ani (în condițiile salariului mediu, pe care nu toți îl au ) ca să-și cumpere o mașină, da mătincă statistica arată că nici 80 de ani nu-i ajung.

Așa că felicitări dragi cetățeni, trăim într-un oraș de cîcat.

later edit: eu chiar n-am nimic cu chestia de a scoate microbuzele, atâta timp cît se va asigura numărul optim de autobuze și troleibuze, la grafic normal (oamenii să nu aștepte 1h în stație, cum am făcut eu azi) și să circule în toate direcțiile populate

articol în condițiile primei greve

0 comments:

Post a Comment