economiști vs. psihologi

Eu am făcut facultatea de economie. Acum fac masteratul în psihologie. Sunt foarte mulțumită că am mers anume așa, învățând cu o deosebită plăcere atât managemntul, cît și psihologia organizațională.

Respectiv am dreptul subiectiv de a face anumite analize a studenților de la psihologie și de la economie (afirm că este o generalizare absolut subiectivă)


  • Studenții de la psihologie sunt mult mai activi decît cei de la economie, ei nu se tem să vorbească, fiind mult mai descătușați și abordând teme care pentru cei de la economie ar fi un tabu (sexul de exemplu, de vină este Freud).
  • Celor de la psihologie le lipsește logica matematică (unele lucruri absolut evidente ei le cercetează și încearcă să le înțeleagă în profunzime), deci deseori ei se complică.
  • Cei de la psihologie pun mare accent pe emoții, pe faptul cum te simți, psihic etc, pe cînd cei de la economie se bazează pe rațional și profit.
  • Profesorii de la psihologie sunt mult mai indulgenți și înțelegători (țin cont că azi ai putea să nu te simți foarte bine, că anumite evenimente ale zilei tale te-au afectat și asta te împiedică să te concentrezi), pe cînd cei de la economie sunt rigizi (nu ești activ- ești student rău).


ca o recomandare, indiferent ce facultate ați făcut, mergeți și la psihologie, este extrem de interesant și de util

0 comments:

Post a Comment