cancan e realiatatea sau realitatea e cancan (?)

Gata, toată lumea știe de cele 5 site-uri lansate azi: realitatea.md, cancan.md (kankan.md), stireata.md, bani.md și golos.md.
Ei, și au fost invitați bloggerii la pizza și cola (eu deseori mă întreb pentru ce, dar nu-i pe asta) ca să pună întrebări despre aceste produse.


Se mizează pe realitatea, restul fiind ca instrumente de promovare, deși cancan-ul se va citi cel mai mult, pentru că societatea consumă deșeuri.
Mie mi se pare defocusat și odată ce realitatea sau cancan va acumula necesarul și doritul număr de utilizatori, restul vor dispărea în umbră (însă na, eu mult nu mă pricep).

Încă Dumitru și Maia, am impresia că s-au uita la multe filme cu jurnaliști și îi vor și  pe ai noștri așa (care să cerceteze, să descopere, să se informeze), doar că aici avem Moldova cu jurnaliștii săi.

Nu cred că va fi ceva deosebit, încă cîteva site-uri cu titluri de știri care vor apărea în newsfeed.


Și încă. Mi s-a părut că Dumitru este tare supărat, deși știe multe din spatele cortinei (ăsta e marele avantaj) și are ambiție. Dar vedem ce iese și dacă merită.

4 comments

  1. Ai remarcat bine-n postare: „deșeuri”. Personal cred că tot pachetul e un „deșeu”. În plus acest curent de a invita blogării e nițel penibil, un curent basarabean. Și pe aici (Cluj-Napoca) mai apar site-uri, posturi de radio etc. dar moda asta cu invitarea blogărilor nu există. Am răsfoit nițel „deșeurile” și-am văzut fotografii preluate ba de la Gazeta de Cluj ba de mai cine știe de unde. Păi,nu a fost în stare să-și angajeze un fotograf care să dea o amprentă produsului șimaerialelor? Așa și cu marea majoritate a materialelor, copiate din presa română (sunt multe fără menționarea sursei), altele preluate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. n-am spus ca sunt deşeuri :)

      Delete
    2. Ai făcut referire la „kankan” (penibilă denumire cu acele k-uri), te citez:
      ... ”deși cancan-ul se va citi cel mai mult, pentru că societatea consumă deșeuri.”.
      Nu diferă mult nici celelalte de „kankan”. Din curiozitate le-am răsfoit și le consider „deșeuri”. În hățișul site-urilor clujene o „realitatea. (md)” ar capota instant. Mă așteptam la ceva original, la o echipă ce să creeze calupuri știristice, să se reliefeze cu o amprentă personală etc. Nimic din astea doar șezutul comod în fotolii și copierea la greu sau preluarea materialelor de pe 'net.

      Delete
    3. ma tem ca oamenii inca nu stiu sa faca jurnalism, cel putin de calitate

      Delete