Cricova. Descoperă Moldova

Eu am ocazia prima dată să Descopăr Moldova prin intermediul vinăriilor. N-am fost la niciuna dintre ele, şi le urmăresc pe toate ca un copil entuziasmat. Cu asta suntem cunoscuţi, pentru asta am apărut în cartea recordurilor, aşă că interesul meu pentru descoperiri este foarte mare.

A photo posted by Mihaela Roșcov (@mihaelaroscov) on
Am avut ocazia să întâlnesc bloggerii români, oameni interesaţi de Moldova, de a face glume pe seama graiului nostru şi de a învăţa cuvinte ruseşti. Aici puteţi să vedeţi cine sunt ei.

Punctul nostru de pornire a fost Magazinul OLDCOM, fiind o istorie de succes, compania exportându-şi produsele într-o cantitatea considerabilă. Acolo s-au întâlnit bloggerii români cu cei moldoveni.
A photo posted by Mihaela Roșcov (@mihaelaroscov) on
Acolo ne-am satisfăcut necesităţile de shopping. Am măsurat încălţăminte, iar ce poate fi mai plăcut pentru o femeie decât să primească o pereche de tenişi cu motive folclorice?

A photo posted by Mihaela Roșcov (@mihaelaroscov) on
A urmat Cricova. Cea mai mare vinotecă subterană din lume.Am fost la aproximativ 90 m sub pământ. Acolo e tare frig. Ok, în unele încăperi sunt 14 grade, însă trenuleţul care vă duce, vă oferă acea briză care cere o căciulă şi o geacă groasă. Îmbrăcaţi ciorapi şi mănuşi dacă aveţi, în deosebi dacă nu prieteniţi cu frigul, aşa ca mine.
Sunt interesante galeriile. Un adevărat oraş subteran cu treceri de pietoni şi drumuri principale.
A photo posted by Mihaela Roșcov (@mihaelaroscov) on
În această cameră se fermentează vinul spumant. 6 femei rotesc manual peste 500000 de sticle.


Celulele de păstrare a vinului. Ele se închiriază pentru minim 5 ani, pornind de la 200 sticle, iar taxa per sticlă este de 1$ pe an.


Aici sunt camerele de degustare. Frumoase, luxoase.







Vinurile sunt uzuale.

N-am văzut pe nimeni să zică de această formaţiune de relief.



Ghidul foarte interesant povesteşte, doar că atenţia noastră era orientată spre miile de sticle, spre străduţele înguste din vinotecă.

Apoi am mers să luăm cina la Bastion. Pe drum am fost surprinşi cu biscuiţii Matei.
A photo posted by Mihaela Roșcov (@mihaelaroscov) on
Iar seara a culminat cu vinul de la Ulmu şi poveşti despre blogguri.
A photo posted by Mihaela Roșcov (@mihaelaroscov) on
În aceste zile urmăriţi haştagurile ‪#‎DescoperaMoldova‬ ‪#‎WineofMoldova‬ ‪#‎MoldovaHoliday şi vedeţi cât e de frumoasă ţara noastră.

Acest articol a fost scris în cadrul infotripului Descoperă Moldova, organizat de către USAID CEED II, susținut de Chateau Vartely, Purcari, Cricova, Et cetera, Mimi, Vinăria Poiana, Perna Mea, OldCom, Matei, Tatrabis, Agro pensiunea Butuceni și găzduit de către orheianca.eu

0 comments:

Post a Comment