Cum e să fii femeie?

Sunt momente în care mă gândesc cât e de greu să fiu eu. Şi nu pentru că trebuie să adopt anumite roluri sociale, sau că trebuie să corespund normelor, dar pentru că - să fii femeie e atât de complex.


O femeie ştie să savureze libertatea. O femeie trebuie să fie liberă în acţiuni, să facă ce-şi doreşte, să-şi împlinească vise, să călătorească, să creeze conexiuni, să socializeze. Sub nicio formă femeia nu trebuie să aparţină cuiva, pentru că atunci când va fi lăsată, ea se va pierde.

O femeie ştie să fie feminină. Să poarte tocuri, rochii şi ruj roşu. Să meargă frumos, să zâmbească. Să poarte parfum. Iar atunci când intră în încăpere o femeie va întoarce priviri prin energia pe care o emană, prin felul în care se mişcă, prin tandreţea de care dă dovadă, prin modestie şi diplomaţie. Femeia trebuie să fie sigură pe sine şi să impună respect şi totodată să nu uite de feminitate.

O femeie are întotdeauna grijă de ea. E absurd să aştepţi primăvara ca să te epilezi sau să porţi lenjerie sexy doar când ieşi cu un bărbat. De fiecare dată când te uiţi în oglindă trebuie să-ţi placă de tine: fie că eşti singură acasă, fie că la un eveniment monden. Femeia are grijă de aspectul său, de fiecare centimetru de piele. O femeie face mişcare zilnic, întărindu-şi corpul. Mai mult ca atât, o femeie ştie să aibă grijă de sufletul său: nu poartă ranchiună, nu urăşte, nu se răzbună. Şi de mintea sa: mereu învaţă, se informează, citeşte. Doar având grijă de tine poţi stârni admiraţia celor din jur. Iar o femeie se vrea admirată.

O femeie iubeşte. Fie un bărbat, fie un copil, fie familia sau chiar viaţa. Femeia e făcută ca să iubească. Doar atunci ea îşi umple inima de emoţii frumoase şi dăruieşte. Iar o femeie poate să dăruiască. Ea o face necondiţionată şi din plină inimă.

O femeie se lasă iubită. Femeii îi place să fie apreciată, să i se dea flori şi să i se spună “te iubesc”. Doar atunci când se lasă iubită, femeia este sinceră şi plină de gingăşie.

O femeie este înţeleaptă. Femeia nu trebuie neapărat să fie deşteaptă, să ştie anumite teoreme sau să-l citească pe Kant. O femeie e înţeleaptă atunci când poate valorifica ceea ce ştie şi ce poate astfel încât asta să o avantajeze. Ştie să-şi gestioneze emoţiile, ştie să fie politicoasă şi diplomată. Ştie să vorbească cu oamenii şi să asculte. O femeie înţeleaptă nu are prejudecăţi şi nu judecă, ea acceptă pe alţii aşa cum ei sunt şi îi respectă.

O femeie ştie să fie fericită. Se simte atunci când femeia este fericită. Iar asta vine din interior. Calmul şi împlinirea sunt două lucruri esenţiale care fac o femeie să înflorească, să zâmbească, să se bucure de viaţă şi pur şi simplu să fie fericită. Fericirea vine şi din lucrurile mărunte, însă femeia trebuie să înveţe a le savura: acea schimbare de anotimpuri, acel moment când înfloresc copacii sau când plouă. De asemenea o femeie fericită e atunci când poate să-şi accepte stările şi emoţiile, când trăieşte fiecare clipă la maxim cu bune şi rele însă într-un final se bucură de acel dar de a avea o viaţă plină.

Femeia devine femeie toată viaţa. Femeia greşeşte şi învaţă. Complex şi pe alocuri atât de greu, însă e atât de frumos să fii femeie.


0 comments:

Post a Comment