Dar tu ai fost la protest? [Protest. Chișinău. 3 mai]

De fiecare dată când trebuie să vorbesc despre politică mi se face silă.
Politica e ca un animal murdar, și când intri în ea o faci prin intestinul gros.


Azi, 3 mai 2015, a fost protest. Am aflat de el doar ieri și așa, printre altele.
Cu ce scop s-a ieșit, ce s-a scandat? Îmi amintește foarte mult despre fabula cu racul, broasca și știuca.
Eu am o părere duală despre proteste. Admir pe cei care ies în piață și îi admir deopotrivă și pe cei care-și caută de viață.


Eu consider că pentru a schimba ceva la noi în țară e nevoie de revoluție, cu tancuri, și mult sânge. Deși nu-mi doresc asta și mă sperie. O dovadă a fost și acel 7 aprilie în care au murit oameni și care n-a rezolvat absolut nimic, doar ne-a băgat și mai mult în rahat.


Unde-i miliardul? Presiune pe conducere? Serios? Credeți că ei se sperie? Credeți că ei nu știu despre situația în care se află populația? Că suntem nemulțumiți?
Știu ei prea bine, însă fiecare cu câștigul său. Și atâta timp cât o să se poată de furat și de prostit populația, o să facă asta. Că o să ieșim în piață, e bine, demonstrăm spiritul nostru civic, că ne pasă, că înțelegem, însă dacă să ne uităm la rezultate- acestea, din păcate, sunt egale cu zero.
Un protest civil, foarte ușor se transformă în unul politic, ba liberalii, ba socialiștii. Iar presa prezintă ce vrea ea, cum îi este mai convenabil.
Și păcat. Ne săturăm să facem lucruri care nu mai duc nicăieri.


Eu am pierdut orice speranță în această conducere și această țară. Și nu mai cred că va fi mai bine, deloc nu mai cred. Și tot ce pot eu să fac este să mă concentrez pe mine și pe oamenii cu care interacționez. Să merg la sport, să fac coronițe cu fetițele de la proiectul Exquisite Academy, care vor bucura mulți alți cetățeni prin feminitate și frumusețe, să schimb o vorbă cu nenea de la parcare, care se topește de fiecare dată când mă vede și se apropie de fiecare dată să-mi mai zică vreo două complimente, să zâmbesc vânzătoarei, să mulțumesc chelneriței, să petrec timp calitativ cu oamenii.
Pentru că dacă va fi bine depinde doar de mine.



0 comments:

Post a Comment