pasiuni retro

Ca orice om, am și eu câteva pasiuni. Astăzi vă zic despre două: una mai veche- dansul, iar una descoperită recent- mașinile.


Ca orice om, încerc să-mi alimentez pasiunile cu orice ocazie. Și vă vorbeam aici despre detașare. Însă când am ajuns la VATRA, mi-am dat seama că va fi ceva mai mult, pe lângă un 1 mai la iarbă verde, vor fi dansuri și mașini, totul datorită Festivalului Retro Mai.

Fața mea s-a înseninat imediat ce am văzut mașini, multe mașini. Vechi. Dar care sunt absolut întreținute și arată mult mai bine decât multe altele din anii 2000.

foto: Andriesh Rusnac

De exemplu, am descoperit o mașină care e din anul 1939 și funcționează.

foto: Dinu Bubulici

 Mă întreb dacă mașina făcută în 2015 va mai porni peste 70 de ani. Eu zic că nu.

Iar când a pornit muzica retro, a fost magie. Muzica din copilăria mea e alta decât din copilăria mamei mele, de exemplu. Și așa am simțit eu că undeva, într-un punct muzica unește, indiferent de generații. Pentru că se dansează. Dansul e cel mai frumos ce poate exista pentru a confirma asta. Și am pornit în dans. Horă, zbenguială și nebunie.

                                                                   foto: Dinu Bubulici

Pe lângă asta a mai fost mâncare bună, oameni frumoși, limonadă, lucrușoare hand-made și un muzeu cu obiecte pe care noua generație le-a văzut poate doar în filme.

                                                                    foto: Andriesh Rusnac

Mai aveți ocazia să mergeți și mâine, și sunt sigură că ploaia nu mai este un impediment pentru a alimenta pasiunile.


Alte evenimente la fel de inspirate le găsți aici

Despre Retro Mai au mai scris: Nicolae, Lia, Cristina

(3 dintre cei 5 #bloggeriVATRA)



0 comments:

Post a Comment