Fashion is my profession

Pe 12 septembrie a avut loc superbul și mult așteptatul  eveniment DIN INIMĂ Chișinău Fashion Night.
Am avut impresia că tot Chișinăul a urmărit acest eveniment.

S-a desfășurat la un salon de mașini, locația fiind foarte interesantă, arătând stilat din exterior, încăperea fiind din sticlă. Însă în interior nu era atât de confortabil, deoarece s-a improvizat din spațiul disponibil, iar podiumul de defilare era doar din 2 fâșii, față de 5 sau 6 de la Sala cu Orgă.


De data aceasta a fost foarte multă lume stilată, îmbrăcată frumos, ca la un adevărat fashion show. Ah, Moldova, începi să mă bucuri.
Lumea a înțeles specificul evenimentului și a corespuns.

Faptul că a avut loc seara, mai aproape de noapte, numindu-se Fashion Night mi s-a părut genial ca și idee, cred că de asta și a fost atmosfera corespunzătoare. Mi-ar fi interesant să se organizeze Fashion Day (o zi întreagă) sau Fashion Week.

Cele care defilau erau modele profesioniste, și nu oameni cunoscuți din Moldova. Sunt avantaje și dezavantaje aici. Modelele erau foarte frumoase, însă parcă când defilau cei pe care îi cunosc era mai interesant, abia așteptai ieșirea lor, și vedeai cum stau hainele pe oameni reali, care nu de fiecare dată au 90-60-90.

Despre creatori. Au fost 19. De la unii dintre ei mă așteptam la mai mult, la colecții mai interesante, cu toate acestea deja știu de unde voi face shopping în următoarea perioadă.
Preferatele mele prezentări au fost:

Creme brulee & Ponti. Când au ieșit copilașii care defilau atât de entuzaismați, pozau, am dezmorțit atmosfera. Mereu colecțiile care implică copii sunt cele mai animate.




Ionel & Giovanni Primo. În acest an, Ionel face 70 de ani. Mi se pare atat de mult pentru un brand autohton, dar asta bucură. Defilarea a fost una fierbinte, bărbați la costum care arătau super bine. Nu m-am concentrat foarte mult pe haine, recunosc, dar a fost memorabil.




Ludmila Storojuc. Aici am văzut culoare, care deseori lipsește toamna și iarna. Mi-au plăcut formele și croiala.




Nanetty. M-a surprins prin formele interesante pe care le-a oferit hainelor. Cum spuneam anterior, acestu-i brand îi reușește să combine sobrietate cu spiritul jucăuș.




Brio Exclusive. Fiind o colecție exclusivă, inspirată din anii '50, s-a folosit nuanta metalică și dantela. Iar albastrul regal pur și simplu m-a încântat. Colecția de rochii va fi expusă în showroom-ul de pe bd. Decebal 80.






Irka Shoes. Am văzut pantofii care vreau să-i măsor. Și când mă gândesc că sunt atât de selectivă, ăsta e un semn bun.




Cam acestea au fost impresiile mele.
Vă pup până la o nouă ediție :*


P

0 comments:

Post a Comment