te face asta mai bărbat?

Azi cu toții am văzut acest video


Și apoi am citit, de exemplu, aici, declarațiile Dnului Ciocan, precum că ”Prioritate de gradul zero pentru mine este asigurarea securității și sănătății familiei mele” și nimic nu mai contrează.

Bun, eu cred că pentru mulți dintre noi o prioritate, o valoare este familia, și mulți ar face aproape orice pentru membrii acesteia.
Doar că, ca și un om care nu vreas să generez conflicte, ca un părinte, ca un familist, ca un funcționar public, cu atât mai mult, ca și Președintele CEC, acest comportament nu este demn.
Ce exemplu a dat el copiilor săi, ce exemplu a dat întregii societăți? Oare te face acest comportament mai bărbat?



Sunt sigură că orice neînțelegere, orice conflict se poate soluționa prin colaborare, printr-un comportament asertiv, până la urma urmei, prin compromis.
Noi singuri suntem cei care generăm comportamente conflictuale, noi singuri suntem responsabili de asta.

Nu este frumos ce a făcut. Și nu contează că este Iurie Ciocan, sau oricare altă persoană.
Și surprinzător pentru mine, este că oamenii laudă acest comportament.
Chiar dacă administratorul cela a greșit, el n-a pus arma la tâgmplă nimănui, respectiv se putea soluționa și fără tente de agresiune fizică.
Acest comportament nu a facut decât să-i sperie şi să-i afecteze emoţional copilul. Dacă tot despre familie vorbim. Iar săptămâna viitoare, la şcoală, îşi va permite să sara peste bancă ca să insulte un coleg, că doar tata aşa a făcut.

Dacă vrea Dnul Ciocan pot să-i ofer servicii de consultanță și training pe managementul conflictelor, inteligență emoțională sau managementul furiei.

Pace.

0 comments:

Post a Comment