Dacă te-ai îmbătat

Cel mai aiurea este când mergi la o petrecere şi eşti singura persoană trează de acolo.
Descoperi oamenii în ipostaze în care nu i-ai mai văzut niciodată,
şi de cele mai dese ori, aceasta este înspăimântător.


Alcoolul face să iasă la iveală ceea ce oamenii încearcă să refuleze în zilele obişnuite.
Câteva ipostaze pe care le-am descoperit eu, de-a lungul vieţii.

1. Omul vesel. Acesta când bea, devine foarte vesel, cu buna dispoziţie, încearcă să-i distreze pe alţii. La aceştia le-ai turna în fiecare zi doar ca să-i vezi aşa.


2. Omul filosofie. De obicei se manifestă la oamenii înțelepți. Doar că fiind catalizați de alcool, principiile despre cum trebuie să trăiești devin mai actuale ca niciodată.

3. Omul tăcut. E omul care se află pe unda lui. El nu vede și nu aude pe nimeni în jur. Tace și contemplează. Poate în gândurile sale, dar poate în zona (cum o numesc eu) ”blank”

4. Omul somnoros. După un pahar îl trage la somn. Începe a căsca și ochii i se încleie. Acestuia trebuie de oferit o pernuță și o plapumă ca el să se simtă bine.


5. Omul agresiv. Nu am să fac o analiză psihologică, dac aceștia sunt cei care au cele mai multe traume. După vreo două pahare caută să se bată și să demonstreze cine e cel mai tare din parcare. Nu se sinchisesc nici să distrugă lucruri în jurul lor, să împartă pumni în dreapta și în stânga. Aceștia sunt cei mai periculoși pentru că ei nu se liniștesc cu una cu două.

6. Omul depresie. Aici începe jalea cea mare. Alcoolul răscolește toate amintirile, omul începe să se victimizeze și să-și plângă de milă. Eu zic aici că ”plânge alcoolul”. Această persoană pur și simplu trebuie lăsată să se descarce, pentru că a doua zi îi va fi foarte ușor pe suflet.

Tu la care te raportezi?

Consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătăţii dumneavoastră.

0 comments:

Post a Comment