Laudă-mă gură

Deja încep să vă obișnuiesc vinerile cu blogpost-uri sănătoase.

Și abia așteptam să mă laud.
Uite deja 5 zile trăiesc fără carne. 5. N-aș fi crezut vreodată. Dar sunt atât de mândră de mine.


Vreau să vă anunț că nu stau la nicio dietă și nu vreau să slăbesc (sunt absolut mulțumită de greutatea mea), pur și simplu vreau să duc un mod sănătos de viață. Și nu fac nimic din ce nu mi-ar aduce plăcere. Viața e prea scurtă ca să mănânci ce nu-ți place.

Ei hai, să începem cu începutul.
De ceva timp îmi simt organismul foarte greu, mă simt mereu obosită și vreau să dorm în permanență. Și am înțeles că nu doar timpul de afară mă face să mă simt așa dar și alimentația incorectă și toate prostiile de alimente pe care le mănânc.


Astfel încât mi-am început săptămâna cu o zi de detoxifiere și am decis să-mi ascult organismul foarte atent.
Am ales brânzica cu prune. N-a fost cea mai bună alegere pentru că mi-am confirmat încă odată că organismul meu nu fermentează și nu tolerează produsele lactate. Așa că mare efect n-am avut. Doar m-am simțit mai ușoară mâncând toată ziua 3 brânzici și multă multă apă.

Zilele următoare le-am continuat cu cartofi, salată și orez cu legume. Am mâncat doar un biscuite și o bomboană (oricum nu sunt mare amatoare de dulciuri), iar când simt că parcă aș vrea să mănânc ceva, mănânc fructe (mere, banane am avut săptămâna asta).

Ca și snack mi-am luat migdale, alune și fructe uscate. Ele sunt foarte calorice, dar sunt și foarte benefice pentru organism. Dacă vreți să slăbiți atunci nu le mâncați. Dar pentru că scopul meu nu e ăsta, îmi permit.


Partea interesantă este că vreau mereu să mănânc. Deci mâncarea fără carne mă ține sătulă maxim o oră. Dar realizez că asta e o obișnuință a organismului meu, nimic mai mult.
Dar cum mă simt, mă simt mult mai ușoară și chiar nu m-am așteptat la asemenea efect. Stomăcelul meu e fericit și radiază.

Acum vreau foarte mult să găsesc mâncarea perfectă pentru micul dejun, a cărei preparare să nu dureze mai mult de 3-5 minute.
La moment mănânc pâine prăjită (prăjită în toaster) cu unt și o cană de cafea, la care tot îmi doresc să renunț.

Așa că sper săptămâna viitoare să vă povestesc despre micul dejun.

-----

Această postare susține și campania Meatless Friday ce promovează renunțarea la consumul de carne pentru cel puțin o zi pe săptămână.

0 comments:

Post a Comment