26 lecții la 26 de ani

Degrabă fac 26. Însă mai în glumă, mai în serios am zis că nu mai sărbătoresc ziua mea de naștere și astfel mereu voi avea 25 :D


Ce am învățat până acum?

1. Oamenii pleacă.
Povestea cu drumul o știți? Dar cu moneda? Dacă mă întâlniți rugați-mă să vi le zic.
E normal ca oamenii din viața voastră să plece. Cel mai important este să nu-i țineți lângă voi cu forța. Îi sufocați.

2. Cele mai grele momente vin atunci când nu ești pregătit.
Câte planuri A sau B nu ai face, mereu cel mai greu vine atunci când îți pare că lumea e a ta. Important să îți revii repede și să te reorientezi.

3. Nu amesteca viața personală cu cea profesională.
Atunci când îmbini aceste două îți permiți sentimentalisme acolo unde nu este loc pentru ele. Asta va dăuna la succesul vieții profesionale și va înrăutăți viața personală.


4. Valorifică oamenii care vor.
Dacă cineva a spus că vrea să te ajute, acceptă. Dacă cineva arată inițiativă, valorifică. Nu poți toate lucrurile în viața asta singur. Mie îmi era tare greu să accept ajutorul cuiva, pentru că știam că pot face totul singură. Dar acum încerc să pun în valoare dorința altora de a mă ajuta.

5. Păstrează diplomația.
Orice n-ar fi, tratează pe toți cu respect. Viața e ca o roată. Și se rotește.

6. Documentează totul.
Asta am învățat în partea de business. Ca alții să nu aibă pretenții documentezi. Absolut totul trebuie să fie în scris, sau dublat în scris. De asta peste hotare atâta birocrație.

7. Cunoaște cât mai multă lume.
Niciodată nu știi când și de ce o să ai nevoie. Cunoaște oameni, oferă-le sprijinul tău, cere-l pe al lor.

8. Nu renunța la vise nicio clipă.
Cât de greu nu ar fi, câte piedici n-ai avea, și ele sunt atât de multe, nu renunța niciodată la visul tău. Luptă, mergi înainte, cazi, ridică-te, dar nu renunța.


9. Exprimă-ți emoțiile.
Deși nimănui nu-i pasă, unii vor întoarce asta împotriva ta, dar învață-te să-ți exprimi emoțiile. Asta e cel mai frumos mod de a ne exprima.

10. Învață lecții.
Din orice lucru care ți s-a întâmplat învață ceva. Viața nu o mai întorci înapoi, însă poți analiza ce a mers bine și să continui sau poți schimba ce nu a mers bine pe viitor.

11. Găsește partea pozitivă.

Orice întâmplare, lucru, are și partea pozitivă. Fii mereu în căutarea acesteia și momentele bune te vor însoți mereu.

12. Continuă să te dezvolți.
Nu există moment când poți să zici că gata știi tot. Mori atunci. Respectiv mereu tinde să fii mai bun.

13. Fii tu.
Oamenii mereu o să te vorbească. Dar niciodată nu renunța la propria individualitate. Fii tu, cunoaște-te, acceptă-te.

14. Nu te compara cu alții.
Am învățat-o pe mama mea să nu mă compare cu altcineva. Fiecare are viața sa, este determinat de un alt mediu, o altă familie, alte circumstanțe, altă personalitate. Nu poți să te compari cu alt om, compară-te cu tine de ieri, de un an în urmă.


15. Prețuiește familia.
Oamenii care reușesc să devină familia ta, prețuiește-i, vorbește cu ei, ține legătura, întreabă-i ce mai fac. Dacă se întâmplă ceva, la ei vei merge. Eu încă am tare mult de lucrat la asta.

16. Viața e cel mai frumos cadou, valorifică.
Cu toate surprizele, cu toate bune și rele, viața e superbă, așa că trebuie să luăm maxim de la ea, maxim în fiecare zi.

17. Fă ceva pentru societate.
Acesta cred că este spiritul de volunatar, însă e atît de plăcut să oferi din ceea ce știi societății.

18. Călătorește.
Credă că asta e cea mai bună investiție. Încă șchiopătez la acest capitol, însă acesta e cel mai frumos cadou care ți-l poți face.


19. Învață să savurezi vinul.
E descoperirea mea de câțiva ani. Am învățat să înțeleg vinul, știu cum să-l savurez astfel încât să-mi aducă plăcere. Iar plăcerea asta este atât de relaxantă.

20. Zâmbește cât mai mult.
Știți că creierul nu face diferența dintre real și ce ne inducem? Păi dacă zâmbim mai mult, noi automat devenim mai fericiți. Lucrez la asta din greu.


21. Hidratează-te.
Eu sunt persoana care refuză cafeau și ceaiul în favoarea apei plate. Am creat un obicei să beau cât mai multă apă. Folosesc produse hidratante, corpul nostru trebuie îngrijit.

22. Fă sport și alimentează-te sănătos.
Sănătatea fizică este foarte importantă. Am început să-mi ascult corpul, să înțeleg de ce reacționează într-un mod sau altul, și să-i ofer ce are nevoie.

23. Creează obiceiuri utile.
Scriam că e dificil, dar nu imposibil. Și te ajută să te provoci, te ajută să ieși din zona de confort și să crești.


24. Fă un pic mai mult, mereu.
Fă mai mult decât promiți. Important să faci ce ai promis. Dar dacă poți să dai ceva mai mult, fă asta. Creează relații bune și satisfacție celui cu care interacționezi.

25. Ai grijă de sănătatea ta emoțională.
Cred că acesta e unul din elementele esențiale. Dacă e bine în cap, e bine în suflet și în viață. Evită oamenii care aduc emoții negative, lucrurile care te fac să te simți rău. Niciodată nu te culca supărat. Creează armonie cu tine, cu lumea, și adă cât mai mult frumos în viața ta.

26. Iubește.
Iubește viața, iubește oameni, iubește-te pe tine. Acest sentiment te deschide foarte mult, și te face să simți că trăiești cu adevărat.

Dar tu ce lecții ai învățat până acum?


0 comments:

Post a Comment