Peugeot 2008 - mașină cu personalitate

A ajuns rândul să scriu și despre mașina pe care o conduc.

Peugeot 2008, model apărut în anul 2014, pornește de 11 800 euro.
Pentru o complectaţie full + o culoare alta decât albă plătiţi cam vreo 17 000 euro.



Are caracteristicile unui Crossover de oraș, cu tracţiune pe faţă, care o face mai uşor pe controlat.

Consumă 9-10l/ 100km prin oraş, ce o face costisitoare la întreţinere, însă la capacitatea pe care o are, asta este normal + că intră în categoria crossover.

Aspect. Nici mare, nici mică. E perfectă dacă ai pretenţii mai mari decât pentru un sedan, dar totodată să o poţi parca mai uşor şi să încapi printre alte maşini, deci mai mici decât pentru un jeep. Eu o ador. Îi zic mașină cu personalitate.



Interier. Volanul este micuţ şi comod, de la volan se reglează sunetul şi următorul cântec(dacă sunteţi la muzică), persoana de contact (daca sunteti la agenda telefonica). Mulți zic că volanul este pentru femei, fie și așa, dar experința la un volan mai micuț e mult mai confortabilă,
Are un disply touch, pe care il manevrezi cu uşurinţă fiind la volan.
Are limitator de viteză, anti derapaj.
Totul arată cu mult gust. Singurul minus că nu are suport pentru pahare.



Cutia de viteze este automată însă o poţi trece şi la regim semi manual (accesând 3 trepte).
Salonul este încăpător, la fel și portbagajul, iar dacă ai nevoie, scaunele din spate se culcă cu ușurință și dacă te alungă de acasă, dormi în mașină :D


Încălzirea scaunelor se face manual, pentru fiecare din scaune, având o roticică lângă scaun ceea ce este un disconfort, pentru că pe timp de noapte trebuie să opreşti şi să te uiţi la ce poziţie să plasezi roticica.
Geamurile pot fi manevrate de către șofer, de asemenea le poți bloca ca să nu le poată deschide nimeni. Comod când duci copii sau oameni în stare de ebrietate.

Însă clima pentru fiecare parte a maşinii mi se pare genială. Dacă eu îngheţ, îmi setez 28 grade în partea mea, dacă tu te sufoci, îţi setezi 14 în partea ta.
Și în această mașină totul este automatizat.

Aspecte tehnice.  Aici mă pricep cel mai puţin, dar o să povestesc despre senzaţii. Motorul 1.6, cu 120 cp. La 160 km/h zbori. Își ia avânt foarte repede, e foarte ageră.
Îmi place că ușile se blochează automat la 11 km/h. Te protejează de oamenii agresivi care vor să te bată la semafor.
Și faptul că se strâng oglinzile când încui mașina e superb.

Manevrabilitate. Eu sunt absolut mulţumită de comportamentul acestei maşini. Se manevrează uşor şi te lasă să te relaxezi în ea. Are parktronik care țipă ca să nu lovești ceva cu spatele, un ajutor foarte bun la parcare. Eu cred că este o mașină perfectă pentru mine, la acest moment.


General. Raport preţ- specificaţii este cel mai bun din ce am descoperit eu până acum pe piaţa noastră.

Sau că e a mea, sau nu știu, dar eu ador mașina asta. Deși cheltuielile sunt foarte mari, cred că cel mai mult eu cheltui pe mașină. Dar pentru confort se plătește. Și eu sunt mega mulțumită.

0 comments:

Post a Comment