Cum să îți faci viața mai frumoasă?

Ajunsă la 26 de ani cu un job pe care îl ador, cu o viață socială activă, cu proiecte care mă inspiră,
totuși ceva îmi zice că se poate mai mult, se poate mai bine.

Așa am început să caut sensul vieții (cum zice mătușa mea ”dacă ceea ce avem acum este sensul vieții, înseamnă că ceva nu e ok”), să caut echilibrul cu lumea mea internă și cu cea externă.



Un atu pe care îl am este background-ul meu de psiholog, asta îmi oferă înțelegerea și conștientizarea că dezvolatarea nu are limite, că potențialul uman este enorm, doar că trebuie explorat, că nu e o rușine să ceri ajutorul specialiștilor și câteva instrumente pe care le pot aplica când am nevoie.

Un scop pe care mi l-am pus în această căutare, în această schimbare a fost să valorific la maxim resursele online și să implic cât mai puține resurse financiare (banii economisiți îi voi folosi pentru vacanțe). Și vreau să împărtășesc cu voi pașii, obiceiurile, instrumentele care fac viața mea mai bună, mai frumoasă.

1. Rețelele sociale sunt celea care ne mănâncă viața. Deși sunt un instrument foarte util de comunicare, obținerea informației instantaneu, promovare etc, dacă le folosești prea mult sau nu conform scopului- dăunează. Astfel, am lăsat active doar facebook și instagram, am închis twitter, iar pe restul nu le folosesc. Pe facebook am dat unfollow la toate persoanele a căror statusuri mă dezechilibrau emoțional, și am ieșit din toate grupurile și chat-urile care nu aduceau o valoare adăugată sau erau pline de discuții tensionate. Acum pe facebook-ul meu e liniște.

2. Alimentație sănătoasă. E un capitol la care lucrez continuu. Și pe tot acest parcurs, am descoperit un lucru: trebuie de ascultat organismul. Anume el îți zice de ce ai nevoie. Paharul de apă cu lămie dimineața este obligatoriu, precum și micul dejun unde poți să mânânci orice. Multe fructe și legume, diverse, peștele și carnea de asemenea nu le-am exclus din meniu.



3. Iert și uit supărările. Pentru că la asta doar noi avem de suferit. De asemenea am încetat să mai trag de oameni, dacă nu vor să-și realizeze responsabilitățile renunț la acești oameni.

4. Meditație. Am citit foarte mult despre centrele energetice (chakre), am făcut teste care îmi determină care chakre sunt blocate, care active, care inactive și am început să fac exerciții de meditație. Fac preponderent exerciții de relaxare. Asta îmi permite să-mi limpezesc gândurile și să abordez optimist tot ce mi se întâmplă. Vreau să încep să fac și yoga, pentru că exercițiile de yoga tonifiază foarte bine și te modelează.


5. Sport acasă. Spre marea mea surprindere, antrenamentele pe care am început să le fac sunt mai eficiente decât cele de la sală. Căutați pe youtube programele de la BeFit și cele de la Jillian Michaels. Eu le alternez, astfel îmi lucrez toate grupele de mușchi pe parcursul săptămânii. Și da, durerea de mușchi, este durerea mea preferată.


6. Dezvoltarea creierului. Folosesc aplicația Lumosity. Sunt câteva minute de antrenament pe care îl faci când ești în drum, când ești în pauză sau când mânânci, eu îl fac după ce sună deșteptătorul ca să mă trezesc. Sunt niște joculețe pentru a dezvolta atenția, reacția, memoria, flexibilitatea, rezolvarea problemelor etc. Plăcut și util.

7. Economisesc timp. Am început să pun mare preț pe valoarea timpului, și anume să-l gestionez așa cum vreau eu, iar statul în rând la bancă sau să faci cumpărături obligatorii la magazin îți mănâncă tot timpul. Așa că am dat de comenzi.md- platformă unde cumperi tot pentru casă fără să stai în rând sau să mergi la magazin. Și încă și îți ridică comanda la etajul 9 (nu de alta, dar cred că în viața anterioară am fost hamal la cât târâi eu :D ). Așa de comod, te uiți pe site, îți alegi balsamul de rufe, săpunul și absorbantele pe care le vrei, plasezi comanda, scrii adresa, iar a 2-a zi vine curierul. De-o dragoste să faci cumpărături.


Voi ce folosiți pentru a vă face viața mai ușoară și mai frumoasă?

P



0 comments:

Post a Comment