dacă eu nu gătesc, astă mă face mai puțin femeie?

Facem abstracție de aspectele fiziologice,
ne referim la comportamente, mod de viață și gândire.
Bărbații și femeile sunt diferiți, asta nu o să negăm prin nimic: ei gândesc diferit, au porniri instinctuale diferite, mod de a percepe și realiza lucrurile diferit.


Există egalitatea în șanse a căreia eu sunt adepta, adică și femeile și bărbații pot să dețină o poziție de conducere, pot să aibă un salariu egal, să spele vesela sau să gătească pot deopotrivă amândoi, sau să stea acasă cu copilul.
E doar o chestie de preferințe, alegere, înțelegere sau ambiție.

Acum este partea de educație, bune maniere, conceptul de gentelman sau lady, la care eu de asemenea sunt adepta: eu cred că unui bărbat îi stă bine să deschidă ușa unei femei, să îi ofere locul în transport sau să-i ofere mâna ca să o ajute să coboare treptele.
Asta e la fel o chestie de preferință, alegere și din nou, educație.

Problema noastră este în modul cum percepem lucrurile:
-dacă eu nu gătesc, astă mă face mai puțin femeie?
-dacă bărbatul nu poate repara un robinet, asta îl face mai puțin bărbat?
-dacă un bărbat se oferă să-i ducă punga unei doamne, trebuie să-l insultăm pentru că disconsideră acea femeie și nu a auzit de egalitatea de genuri?

Problema noastră este că noi vrem ca toți să gândescă la fel ca și noi, dar oamenii pot avea păreri diferite, și putem noi să nu fim de acord cu ele, dar nu avem niciun drept să trimitem la origini pentru că oamenii gândesc altfel.
Așa au apărut feministele la noi în Moldova, nu știu care este scopul lor, însă ar trebui să relizeze că ce fac ele are o alură negativă, iar o mișcare care tinde a fi frumoasă nu ar trebui să instige la ură și dispreț, cum se întâmplă în cazul nostru.



Poate să fim mai toleranți cu oamenii și să acceptăm modul de viață pe care vor alții să-l aibă? nu să fim de acord, dar doar să acceptăm: sunt femei care vor să stea la plită, sunt femei care sunt carieriste, sunt bărbați business oriented, sunt bărbați care stau acasă cu copilul. Asta nu-i face mai puțin bărbați sau mai puțin femei, asta e o alegere pe care o face fiecare în viața pe care și-o trăiește (nu vorbim de excepțiile când sunt încălcate careva drepturi ale omului).

Nouă un pic de toleranță nu ne ajunge, în tot acest haos.

Pace și dragoste vouă :*

0 comments:

Post a Comment