Am alergie la ipocrizie

IPOCRIZIE s. duplicitate, falsitate, fățărnicie, minciună, perfidie, prefăcătorie, viclenie, vicleșug, (livr.) fariseism, machiavelism, tartuferie, tartufism, (rar și fam.) machiaverlîc, (înv.) fățărie, prefăcanie, prefăcătură, procleție, (fig.) iezuitism, mascaradă. (~ cuiva în comportare.)

De când mă cunosc, nu mi-a plăcut minciuna. Uneori, pentru că am fost sinceră sau directă am pierdut. Pentru că am preferat să spun adevărul, poate dureros, decât să fiu fățarnică și să îndulcesc prin minciună.
Și mi-e greu să văd că oamenii nici măcar nu se jenează să-și arate toate cele 12 fețe pe care le au.

Și iar pornim de la capăt, fără încrede în oameni, pentru că ipocrizia este valoarea lor de bază, de care ei se conduc peste tot. Oamenii merg peste capuri, ling funduri doar ca să-și atingă scopurile.Uită că planeta noastră este totuși rotundă.

Am să admir mereu oamenii sinceri, care au curaj sa-și păstreze verticalitatea, să fie consistenți în ce spun și ce fac, să poată să-și apere punctul de vedere, să aducă argumente. Ce spun unora să spună și celorlalți. Doar că nu prea ai pe cine admira.

0 comments:

Post a Comment