Prutul de Jos. Romantica la tine acasă

Pentru că sâmbătă bloggerii nu dorm, ne-am trezit la 6 pentru ca să ajungem la Moldsilva, care este partener la implementarea proiectului  „Consolidarea reţelei de arii naturale protejate pentru protecţia biodiversităţii şi dezvoltare durabilă în Delta Dunării (DD) şi regiunea Prutul de Jos (RPJ)”,  finanţat prin Programul Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013 (mai multe aici).S-a vorbit cât e de greu de implementat și că nu ajung bani, și că nu există durabilitate, și că trebuie alte proiecte pentru a menține aceste proiecte, și că nimic nu e orientat turismului.
Bun, de aici am mers în Cahul, ne-am întâlnit cu Președintele Raionului.Aici s-a raportat. Sincer, bloggerii nu merg la offline-uri ca să li se raporteze. Știm că e greu, că e nevoie de bani, știm că vreți să faceți, sau mai puțin să faceți. Mai bine ați discuta cu bloggerii o dilemă, o situație, ați cere sugestii.
Dar persicii aici au fost formidabili, autohtoni, tari, așa cum îmi plac mie.

În continuare a urmat romantica.
Am mers la Văleni, la Muzeul Pâinii. Pensiune frumoasă unde se poate și de cazat.Normal că ne-am întâlnit cu bunelul și bunica
Ni s-au prezentat tradiții

Și ni s-au cântat cântece


După care, am mers la Lacul Beleu, la o rezervație naturală pe care s-o admiri și s-o tot admiri.Cu nuferi albiȘi păsări (în depărtare sunt 2 cocostârci)Și desigur cu plimări romantice pe lacBun, noi avem locuri frumoase, foarte frumoase, însă total nepregătite nici pentru localnici, cu atât mai mult pentru turiști. Chiar și acele bărcuțe în care ne-am plimbat noi erau într-o stare cât pe ce să se scufunde, iar de veste de salvare nici nu mai zic.
Și de ce? pentru că prioritatea statului nu este turismul.
Interesant, care este prioritatea statului?

0 comments:

Post a Comment