astenia de toamnă

Când nu mai ești demult adolescent, începi să simți toate anotimpurile și toate schimbările de vreme pe propriul corp sau stare emoțională.



Așa s-a întâmplat că această săptămână a dat bătăi de cap multor persoane, inducându-le ușoara stare de depresie, apatie și nervozitate, unii numind-o frumos- astenie de toamnă.

Deși cu timpul am învățat că depresia este o normalitate dacă nu durează foarte mult, deseori las creierul meu să plece în starea de dezinteres, de zero productivitate și de lene avansată. Creierul are nevoie de pauză și restart, așa că atunci când decide că trebuie să se odihnească- îl las.


Doar că starea asta nu suport să o am mai mult de o săptămână, maxim o săptămână jumătate și atunci mă mobilizez și încep să-mi planific timpul într-un mod productiv: revin la citit, mă duc la evenimente sociale, planific întâlniri cu oameni, astfel încât să reactivez pofta de viață activă.
Esențial, revin la alimentație echilibrată, pentru că în starea de depresie consumi mult junk food și dulciuri. Suplimentele alimentare sau acele vitamine, nu știu dacă au vreun efect, de aceea prefer să adaug multe legume și fructe de sezon. Iar cel mai important, încep să-mi induc starea de bine și mulțumire, după ce în prima zi de revenire, trec printr-un proces de autoevaluare și răspund la întrebarea: ”ce-mi doresc în continuare?”.



Pași simpli, care reușesc să mă scoată din stările de tristețe profunde, cu ușurință.

Dar voi, cum faceți față asteniei de toamnă?

0 comments:

Post a Comment