Așa a ieșit că în cercul meu de prieteni s-a trecut la o nouă etapă, oamenii întemeiază familii.
Și cum eu am rămas printre puținele nemăritate, îmi revine meseria de vornicică (mai nou, domnișoară de onoare).
Mi-am măritat cea mai bună prietenă, așa că eu am încercat să iau cât mai serios această funcție.
Am căutat foarte mult pe net: cum se vinde mireasa, ce face vornicica, care sunt responsabilitățile de bază etc.
Dar, n-am găsit nimic.
Așa că am să zic cum am făcut eu, poate a prinde bine cuiva (deși nu sunt sigură că am respectat chiar toate tradițiile și sunt sigură că n-am fost chiar cea mai bună vornicică)
1. Mergi dimineață la mireasă și ajut-o să se îmbrace.
În ziua ceea toți sunt ocupați cu câte ceva, de aceea tu ești responsabilă de îmbrăcatul miresei. Rochia e greu de îmbrăcat + că mireasa deja e cu machiaj și coafură. Dacă trebuie să-i legi corsetul, trebuie să ai un pic de forță ca să tragi șireturile.
2. Fă poze.
Apoi vin fotografii și ei te roagă să pozezi îndreptându-i rochia, voalul, punându-i cerceii. Partea dificilă e că nu trebuie să te uiți în cameră, dar nici cu spatele să nu stai. O adevărată iscusință.
3. Vinde mireasa.
Avem așa un ritual, atunci când vine mirele să ia mireasa de acasă, tu trebuie să o vinzi. Nu sunt sigură că neapărat bani trebuie să iei de la mire, dar să-l pui la provocări numaidecât trebuie.
Se ia un cuțit și se pune în ușă, în fața mirelui. Pregătește-i întrebări (mărimea la încălțăminte a miresei, ziua de naștere a mamei-soacre și tot așa), provocări (să cânte, să spună o poezie) și la final, pune-l să facă o declarație de dragoste.
4. Mergi la coafor.
Ca o vornicică conștiincioasă trebuie să arăți impecabil.
Eu am mers la Vi Vero Beauty Salon, salon la care niciodată n-o să dai greș. (am auzit că iesă femeile după unele saloane și merg acasă și se spală). Eu merg cu îndrăzneală la Vi Vero.
M-a tuns un pic Tatiana, Veronica mi-a făcut un machiaj superb, pe care când s-a terminat nunta nu mai vroiam să-l spăl, iar Zina m-a făcut prințesă. Cam așa arătam eu
Acest superb salon îl găsiți pe str. București 90, of. 28 (et 4), iar programările le faci la nr. de telfon 78810088
5. Mergi mai devreme la ceremonie.
Eu cu asta am dat-o în bară. am întârziat aproape 2 ore la ceremonie. Este inadmisibil să întârzii. Tu ești cea care ajută mireasa în toate.
6. Oferă buchețele celor necăsătoriți.
Deci tu ești cea care prinde buchețelele invitaților, împreună cu vornicelul. Am avut norocul, că de asta s-au ocupat dansatorii, astfel, întârzierea mea nu s-a făcut simțită.
7. Zi speech (urare).
La masa mare, ești obligată să zici ceva mirilor. Totuși acest rol este unul responsabil. Iar când îți măriți cea mai bună prietenă, n-ai cum să nu le urezi ceva. Nu e necesar să fie sofisticat, însă sincer și scurt.
8. Dă tonul distracției.
Cu asta se ocupă tineretul. Iar dacă tineretul nu se ocupă, atunci dansurile, amar-ul și tot chiuitul revine vorniceilor.
9. Dansează voalul.
La dezbrăcatul miresei, voalul este pus vornicicăi și ea trebuie să danseze împreună cu vornicelul pe tot parcursul acestui element. Chiar dacă vornicelul deja e bat și nu mai vrea să danseze, asta e misiunea ta.
10. Nu bea în exces și nu te zăpăci.
Asta nu intră în descrierea meseriei, însă sunt sugestii foarte bune.
Evenimente frumoase să aveți și făceți-vă meseria bine ;) evenimente filosofii health and beauty Moldova promovare
0 comments:
Post a Comment