7 lecții de la Lorand Soares Szaz

În una dintre aceste zile de training cineva mă întreba ce părere am despre speakerii care vin la Chișinău.
Eu le spun oamenilor un lucru: mergeți și ascultați-i, dacă ieșiți cu cel puțin un lucru învățat (măcar cu ”așa nu”), înseamnă că ați investit cu folos acel timp.


Pentru că și eu țin la dezvoltarea mea, la doza mea de inspirație și motivație, și pentru că era în drum spre casă, am mers să-l ascult pe Lorand Soares Szasz.

Eu am ieșit cu mai multe idei din sală, și am zis să vă spun și vouă 5, că doar sharing is caring:

1. Investește în dezvoltare. Doar așa ai de câștigat. Dacă ești proprietar de companie, investește și în oamenii tăi. Nu-ți permite să te plafonezi. Citește, mergi la cursuri, învață de la oameni de succes.

2. Fă totul cu o dedicare de 100%. Decât să faci care cumva, mai bine nu fă deloc. Atunci când faci ceva, dă totul de la tine.

3. Un marketing eficient trebuie să fie țintit, testat și măsurat. Determină cine sunt clienții tăi, unde îi găsești în număr cel mai mare și abia apoi, cum să te promovezi. De asemenea măsoară cât ai câștigat de pe urma materialelor promoționale și fă diferența dintre cât ai investit și cât ai câștigat.

4. Diferențiază-te de concurenții tăi prin oferirea de garanții. Întreabă oamenii care este cea mai mare frică și/sau frustrare pe care o au atunci când cumpără produsul pe care îl vindeți și veți determina ce ați putea oferi ca să construiți încredere, siguranță și profesionalism.

5. Acționează. Oamenii doresc să aibă însă acesta e doar rezultatul din a fi și a face. Deci investești în tine, te formezi ca și personalitate, acționezi, faci ceva și doar apoi vei avea.

6. Fii disciplinat. Dsciplina e să faci ce știi că trebuie să faci, chiar și atunci când nu ai chef să faci.

7. Găsește-ți motivația. Determină care este viziunea ta, de ce faci ceea ce faci, pentru că asta este cel mai mare factor motivator.

și bonus

8. Fă networking. Nu contează pe cine cunoști, contează cine te cunoaște pe tine.

Investiți în voi, dragii mei, asta e cel mai valoros ce puteți face.

0 comments:

Post a Comment