Tenerife travel guide

Dacă te gândești unde să-ți petreci vacanța și alegerea ți s-a oprit la Insulele Canare, atunci trebuie să cunoști anumite lucruri înainte să mergi acolo.



Insulele Canare constituie 7 insule principale și mai multe insulițe mai mici. Cea mai mare dintre ele este Tenerife. Acum există wizz air care are zbor direct de la București. Zborul în sine dureză 5 ore și 10 minute. Deoarece am fost întrebată de prețul biletor, noi am prins ofertă la 240 euro de persoană dus-întors, ce pentru Tenerife e foarte ieftin.

Cazare am luat pe airbnb (utilizați acest link pentru reducere de 25$). Mi s-a părut accesibilă pentru o insulă atât de turistică. Aproape fiecare locuință are și bazin, condițiile foarte bune.


Recomandarea mea este să luați cazare în Los Cristianos (acolo am stat noi), Las Americas sau Costa Adeje. Ele fiind foarte aproape una de alta puteți să le vedeți la pas. Acestea sunt stațiunele cu cea mai bună vreme și distracții pe măsură. Aici găsiâi plaje cu nisip  și cu pietriș.


Insula nu este foarte mare, dintr-un capăt în altul faceți o ora și jumătate cu mașina su 3 ore și jumătate cu autobuzul. Dar, este atât de deversă din punct de vedere al temperaturii încât vara poți găsi temperaturi de 14 grade în unele regiuni și 33 în altele. Poate se te plouă la nord și să te prăjeacă la sud-vest. Sezonul insulei este considerat septembrie-martie, temperaturile în mediu fiind cuprinse între 14-35 grade.

Transportul public este foarte bine pus la punct, este suficient de accesibil, are aer condiționat. Deși noi l-am folosit doar o singură dată când am plecat spre aeroport (3,20 euro de persoana TFS- Los Cristianos). Prețul este stabilit în funcție de distanță. Iar pe site-ul lor găsiți toată informația necesară.


Noi am considerat că ar fi mai rezonabil, ca preț și ca timp, să închiriem mașină ca să vedem toată insula. Am apelat la cicar, care s-a dovedit a fi cea mai receptivă companie. Nu este nevoie de depozit, te duci cu buletinul, permisul și iei mașina. Am rezervat-o din timp, dar fiți atenți că nu o aduc la locație, chiar dacă zic asta. O să vă ia bani în dependență de volumul combustibilului existent în mașină pe care îi reîntorc dacă dați mașina înapoi cu același volum.

Ce trebuie să vedeți? Noi am văzut multe locuri, dar am să vă recomand doar ceea ce merită.

1. Vulcanul Teide, nu mi s-a părut spectaculos, dar e cartea de vizită a insulei, așa că nu aveți cum să ratați. Când vă gândiți să mergeți în Tenerife, atunci intrați pe site-ul lor pentru a vă lua permis ca să vizitați vârful, de altfel veți ajunge doar la platforma unde vă duce telecabina, pentru care tot vă recomand să luați bilete din timp, pentru a evita cozile mari. Permisul se obține gratuit, iar bilete pentru telecabină costă 27 euro dus întors. Atenție că trebuie să indicați data și ora la care veți urca. Noi din păcate, n-am prins permisul pentru vârf, dar a fost suficient de bine, ca sunt făcute drumușoare care înconjoară vulcanul pentru a exploara. Drumul până și după este spectaculos, puteți opri pentru poze.


2. Casa de los Balcones e un muzeu a unui conac care pare a fi interesant. Pentru diversitate culturală, merită cei 5 euro.


3. Obligatoriu să mergeți la Playa El Bollullo, o plajă sălbatică cu nisip negru, mult mai frumoasă decât Jardin, plaja de oraș. Plus aveți și un restaurant unde să mâncați acolo. Noi am rămas impresionați, chiar am clasificat-o drept plaja noastră preferată.


4. Puerto de la Cruz, la fel ca și Santa Cruz sunt orășele care n-au nimic special să ofere, doar plimbări printre străzi și poate sesiuni de shopping.


5. Dacă ajungeți în Santa Cruz, obligatoriu să mergeți la Mercado de Nuestra Senora de Africa, este o piață unde oamenii își cumpără de mâncare. Dar e foarte drăguță și aici întâlnești localnici. Recomand să luați masa acolo și să încercați brânza de capră coaptă.


6. O plajă de care toți rămân impresionați este Playa de Las Teresitas, o plajă artificială cu nisip adus din deșertul Sahara. Ca să o vedeți o dată, face, dacă tot sunteți prin Santa Cruz.


7. O localitate must see este San Cristobal de La Laguna, pur și simplu să vă pierdeți pe străzile acesteia, să savurați aerul localnicilor și să simțiți libertatea de călător. Plus că aici se află Muzeul de Știință și Cosmos (Museo de la Ciencia y el Cosmos), cel mai frumos muzeu din viața mea, unul experimental, unde pui în aplicare toate cercetările științifice prezentate. Intrarea este 5 euro și 1 euro este prezentarea la Planitarium, care chiar dacă e în spaniolă, o să vă placă.


8. Loro Park, fiind alegerea numarul 1 din lume a călătorilor conform trip advisor, te umple de energie. O grădină zoologică mai puțin tipică, cu prezentări și posibilitatea de a te afla în anturajul animalelor. Biletele le luați de pe site, tot aici găsiți și orarul prezentărilor (o prezentare durează 20 minute). Pentru Loro Park trebuie să vă rezervați o zi dacă vreți să savurați din toate ce oferă acest parc.


9. În multe locuri o să găsiți piscine naturale. Ce înseamna asta? Sunt niște locuri între pietre, stânci, unde ajunge apa oceanului. Spectaculoase sunt Piscinas Naturales de Garachico El Coleton, pentru că, de exemplu Piscinas natural Bajamar sunt bazine construite de om cu apă de ocean și a fost dezamăgitor.


10. O altă carte de vizită a insulei este Milenaro Tree. Acest copac de câteva sute de ani este într-adevăr foarte frumos. El se află în Parque del Drago, dar poate fi văzut și din Plaza de San Marcos, așă că nu e neapărat să plătiți intrare ca să vizitați un parc.


11. Masca este un sătuc. Dacă sincer, nu știu de ce toți îl vizitează. Pentru view, toată insula este pentru view. Însă am avut o experiență frumoasă acolo, mi-a rămas amintre plăcută, de asta recomand. Drumul încolo (și înapoi) îți dă fiori: serpantine, o bandă și jumătate, iar când vedeai că își vine un autobuz în întâmpinare, eu închideam ochii (bine că nu eram eu la volan :D ). Apropo, să știți că toată insula e plină de șopârle, chiar e și simbolul acesteia. Pentru cine se teme, înarmați-vă cu curaj.


12. Doar dacă faceți windsurfing mergeți la Playa El Medano sau de la Tejita, pentru că e un vânt acolo, de te ia de pe picioare, dacă vă plac drumețiile, ceața și frigul mergeți la Macizo de Anaga și într-o fugă la Punta de Hidalgo. Tot pentru view vizitați și Los Gigantes. Alte locuri puteți desigur vizita, dar n-aș recomanda ca un must see, deși fiecare vede frumosul în felul său.


Pentru shopping Siam Mall și magazinele din stațiuni. Au prețuri foarte atractive, iar dacă nimeriți la reduceri (rabajas) vă asigur că nu veți rezista tentației.

Nu uitați să mâncați din tapas: papas arrugadas and mojo (cartofi copți cu un sos specific), queso asado (acea brânză de capră), paella și mult pește și fructe de mare. Iar din fructe, ce vedeți nou- încercați. Desigur, toate combinate cu sangria.


Prețurile o să vă bucure ochiul. Masa pentru 2 persoane, într-un restaurant cu vin, pește și toate celea e 40 euro. Un mic dejun iei cu 3 euro.

Tenerife a fost destinația cu care m-am pliat perfect. M-am simțit foarte bine fizic acolo, fără desconfort de călătorie sau adaptare la climă.
Dar poate m-am simțit așa pentru că m-am logodit acolo?


Dacă m-aș întoarce? Da, dar cu totul :D

Vacanțe frumoase, iar dacă au mai rămas întrebări neacoperite, le răspund cu drag.
Și toate cela mai faine momente le găsiți pe contul meu de instagram, așa că vă invit să dați follow.


0 comments:

Post a Comment