asta nu-i despre BAC

azi cei dintr-a 12-a au dat BAC-ul (al 2-lea presupun).
ei și s-a început  (încă de ieri)- nu ajutăm, nu dăm de copiat, nu copiem etc.
tare mare gălăgie.



și pentru ce (se întreabă)? cum s-a copiat, așa se copiază și așa se va copia.
sensibilizarea Ministerului, organelor de control? hai fiți serioși, doar vor ridica taxa pentru copiuțe cum a zis Dorin, sau vor schimba modalitatea de plată.

Oliacă de boală este faptul că noi ne-am învățat să ne uităm în grădina vecinului să zicem că la el nu-i săpat și greblat, da că la noi deja buraienele sunt de 2 metri, nu vedem.

Așa și la examene, țipăm că toți copiază, arătăm cu degetul, denunțăm, da de aici stăm cu 2 telefoane, căști și încă cu fițuica de 1 km lungime.

Examenul e noroc, fiecare se descurcă cum poate (de obicei cea mai mare gălăgie o fac cei care nu reușesc), cine cu creierul (dacă nu copiezi, bravo ție poți să-ți iei ”pirojocul de pe polcă”), cine cu banii, cine prin alte modalități.
Pentru cineva să aibă 10 pe linie cumpărat e foarte important, cineva se mulțumește cu 8, dar care e sigur obținut cu puterile proprii, și cineva cu 9 care a fost cîștigat, pentru că omul s-a descurcat.

Eu zic bravo la oamenii care nu dau bani, dar care se descurcă cum pot și obțin note de care sunt mulțumiți.
Asta e viața, o luptă continuă, și doar cei mai buni și mai descurcăreți cîștigă (și uneori da, scopul scuză mijloacele).

Eu vă doresc succes la BAC, și nu vă uitați ce zice lumea, faceți cum credeți voi că-i mai bine.
Și notele astea contează pentru promovarea la ciclul I universitar și pentru satisfacția personală.



3 comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Minunat articol...atit timp cit nu platim asistentilor si astfel nu incurajam coruptia, nu vad nimic rau in copierea de pe diferite surse unde oamenii se ajuta gratuit.Astazi are loc un proces de selectie naturala putem zice, cine e mai indraznet - reuseste ,cine nu, se plinge ca ceilalti au trisat si el a ramas pagubas.

    ReplyDelete
  3. La bac s-a copiet ,se copie si se va copia indeferent cit de stricte o sa fie conditile. Timp de 12 ani de invatatura copiatul deja a intrat in singe si deja n-ai ce face elevului ar trebui ceva de schimbat in sistemul de invatamint. Ce sa schimbam ? Nustiu , nu am meditat asupra acestei teme , caci sunt oameni care primesc salariu pentru ca sa se gindeasca pe acesta tema! Pe baza notelor noi intram la universitate deci sunt unei se duc si platesc cu idee sa intre la universitate la buget si cei care invata uneori ajung sa fie la contract sau sa nu intre la specealitate care au dorit din cauza ca nu au dorit sa plateasca! Asa si eu am patit si cei care au platit si sunt la buget crezi ca fac carte desigur ca nu ! Lupta cu corptia de s-ar incepe undeva mai sus cu cei care lucreaza in ministere , etc. acolo unde se i-au mite de zeci de ori mai mari. Unde coruptia lor este saracia ta!

    ReplyDelete