în ce investim astăzi?

intenționat n-am citit nicio părere despre TEDx, ca să nu mă las înfluențată

Bun, eu am spus că merg la TEDx pentru că-i la modă. Nu știam niciun speaker, deci n-aveam așteptări de la ei. Mă orientam spre socializare (avută în 4 reprize) și spre revederea cu oameni, deja mult prea cunoscuți.

Cum a fost TEDxChișinău Next Level?
A fost bun, însă părerea mea că la nivel de speech-uri, încă mai avem de lucrat pînă la nivelul TEDx internațional. La noi oamenii tind să-și povestească experiența, și mai puțin să aducă o idee.

Am să merg pe rînd și am să zic părerea mea umil subiectivă despre fiecare dintre speakeri.
(iaca programul)


Elena Pahomova- n-am înțeles despre ce a vorbit, singurele efecte speciale au fost foile aruncate pe jos.
Tim Cox- n-a fost, în schimb am privit un TED Talk despre educație (care l-am mai văzut).
Octavian Țîcu- a vorbit despre sport și performanțele sportivilor noștri (ei na, pe mine nu m-a impresionat cu nimic, însă altora le-a plăcut).

Deci prima parte nu mi-a plăcut deloc.
A urmat partea interesantă, începută de

Onorica Banciu- prezentare bună, a vorbit despre guvern și cât de irațional acesta alocă resursele.
Dave Erasmus- ne-a spus despre faptul că atunci cînd faci bine, bine primești.
Alex Cosmescu- a ridicat niște semne de întrebare referitor la ceea că nu există un EU, ci doar corpul și niște cuvinte/mișcări. Asta-i la fel ca și tema soartă vs. tu responsabil de ce faci/ești. (interesant discurs, mi-a plăcut)
Eugen Boico- (un alt discurs care mi-a plăcut) care a vorbit despre îmbunătățirea (remixarea) ideiilor deja existente și nu conceperea unor noi idei, care iau un efort relativ prea mare.

Ruslan Cojocaru- a vorbit despre experiența lui și trecerea de la o afacere la alta și a încercat să dea definiția fericirii care s-a rezumat la pasiune și echipă ((cu ce sunt deacord), deci fu bun.)
Maria Gaidar- ei, ea a impresionat publicul prin câteva fraze spuse în română (deci se poate). În rest, om politic care și-a povestit experiența și ce a făcut ea.
Chad Rogers- a vorbit despre twitter și că această formă nu este în deajuns (pentru că ea dă impresia că am făcut ceva, cînd de fapt doar am ciripit despre asta), deatâta trebuie să acționăm.

Jennifer Brush- ni-a spus despre podul dintre Moldova și Transnistria și ce importanță economică are. Am perceput discursul ei ca și cum am avea o rană și ea ar veni și ar mai presura sare, ar mai întoarce cuțitul. A spus să-l deschidem și gata. Foarte deștept. Vreau s-o văd făcînd asta.
Dorin Dușciac- asta a fost cea mai frumoasă lecție de fizică. Omul chiar a vorbit despre fizica nucleară, deși așteptam la un moment dat să se oprească și să zică despre cu totul altceva, dar n-a fost. Mi-a plăcut, simplu, interesant, util.
Dimitry Voloshin- (acesta mi-a plăcut cel mai mult, cum se zice sfârșitul încoronează opera, așa a fost să fie). A vorbit despre proiecte și că totul în viața noastră este un proiect (dragoste, copii, muncă etc.). Și ca ele să fie viabile pentru tine și pentru alții trebuie făcute din plăcere.

Mi-a plăcut foarte mult organizarea, problemele logistice (practic) au lipsit.
Am avut baloane colorate și 3 limbi .
Gazda- Viorel îi tare ciotkii (l-aș asculta doar pe el vorbind toată ziua).

Și așa un fir desprins(cam din toate discursurile) este că totuși fericirea este next level.

deci investiți în fericire ;)


2 comments

  1. Nu am reushit sa merg dar inteleg ca cu am pierdut prea multe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a fost cel mai bun de pînă acum.
      deci a meritat investiția

      Delete