SunCommunications vs. StarNet

Jumate de luna în urma am fost să desfac contractul cu StarNet, după ce am devenit oficial client SunCommunications.


M-au întrebat de ce. (Eu nu pot să mint, dar nici nu am de ce şi am spus că trec la SunCommunications). La care persoana care m-a deservit mi-a spus ca serviciile de la Sun sunt deplorabile şi că dacă doresc televiziune inclusă ei pot face asta. Le-am spus că deja m-am hotărât şi dacă mă răzgândesc revin. (nu am să fac concluzii sau aprecieri ale conversaţiei- le faceţi singurei).

Deoarece timp de o lună încă mai am internet de la ambii operatori am să afişez nişte date ca cei mai pricepuţi ca mine să facă concluzii.
La StarNet am pachetul de 175 lei (doar internet)
La SunCommunications- noul lor pachet cu 300 mbps si cele trei servicii incluse (telefonia n-o folosesc pentru că nu am aparat de telefon şi am hotărât să rămânem abonaţi Moldtelecom).

Televiziunea ca televiziunea, eu la TV nu ma uit.

Întrebarea rămâne pentru internet.
aici e speedtest-ul Starnet

si aici e SunCommunications

Mie cifrele nu-mi spun nimic, dar poate voua?

P.S. Dacă mai sunt lucruri interesante de comparat, sugerați :)

7 comments

  1. eu am internet de la starnet si televiziune de la sun..

    mi-a atras atentie asta: Televiziunea, indubitabil este mai bună+ că este şi digitală.

    la starnet televiziunea e DOAR digitala plus are cateva functii care sun-u din pacate nu le ofera, cum ar fi skip la publicitate, inscrierea emisiunilor sau a filmelor, smart tv, samd, canalele is cam aceleasi (de fapt toate pe care le are sun + cateva in plus), de unde concluzia ca la sun televiziunea e indubitabil mai buna? :)

    ReplyDelete
  2. speedtest-ul l-ai facut prin wifi? sau direct prin fibra optica (cablu)? in mod normal viteza ar trebui la StarNet sa fie de cel putin 90 Mb/Sec. La tine sint doar 12. Faptul ca si la Sun nu e mult mai sus ma face sa inteleg ca testul totusi l-ai efectuat prin Wifi, care nu are viteza mare ca prin fibra. Din experienta mea StarNet ramine lider pentru mine in ultimii 5 ani de cand sint abonat. Plus la asta ei au lansat un pachet nou de 1000 Mb/Sec ceea ce ii pastreaza inca pe pozitia cea mai inalta. Dece ai hotarat sa treci la Sun?

    ReplyDelete
  3. l-am facut prin wifi.

    Am trecut pentru diversitate + StarNet are probleme acum :)

    ReplyDelete
  4. Eh, păcat că n-am fost și eu la acel offline, să trec și eu "pentru diversitate" și să arăt că internetul de la Sun Communications nu s-a schimbat tare la calitate comparativ cu anii 2005-2007 când l-am folosit :)

    ReplyDelete
  5. n-am folosit niciodata Sun Communications. Doar televiziune.
    Asa ca e ceva nou pentru mine

    ReplyDelete
  6. eu nu am testat serviciile Sun dar totusi sunt de parerea ca serviciile Star net sunt destul de calitative si competitive cu un pret destul de rezonabil

    ReplyDelete