Google Glass în Moldova

Acesta este unul dintre puținele offline-uri la care eu n-am fost pentru oameni. Prezentarea Google Glass de Moldtelecom Expert.

De Google Glass am auzit demult , însă eu fetiță fiind, nu mi-am dat foarte mult interesul să descoper ce-i asta, doar din glume știam că aceștia fac un fel de minuni.

Acum s-au adus și în Moldova.
Desigur, nu știu cine îi va cumpăra, pentru că aceștia costă 2500 euro,
dar e o chestie tare interesantă și Vitalie Eșanu poate să vă povestească mai multe.




 Cînd îi pui, te simți un fel de RoboCop, deși am aflat că sunt design-uri diferite și pot înlocui ochelarii de soare. Au în colțul de sus un fel de ecran pe care și îl vezi parcă proiectat în fața ta. Nu e foarte mare.
Începi comanda cu ”ok glass”. Deci tot ce-i zici trebuie să fie în engleză. Are o chestie care transmite sunetul prin osul craniului și un butonaș sus pe care apeși și faci poze fără să zici.

(poză făcută de Google Glass)

Cum am văzut eu Google Glass: ca și un telefon, doar că încorporat la ochelari și căruia îi dai comenzi vocale pentru a executa o procedură: căutare pe google, share poze, video, poze, jocuri etc.
Deci e o chestie tare interactivă.
Se zice ca în Silicon Valley sunt localuri în care se interzice intrarea cu Google Glass, pentru că tu nu știi cum omul utilizeaza informația pe care o culege și încalcă dreptul la intimitate.

Eu cred ca în câțiva ani Google Glass va fi o normalitate cum este și un smartphone

Știți ce mi-a venit în minte? Poate să mai fac un masterat în IT?

0 comments:

Post a Comment