Moldova se vrea promovata

Cînd intru la statistica blogului meu, cea mai citită postare nu este despre sex (cît de surprinzător asta n-ar fi), nici despre dragoste; cea mai citită postare este despre Moldova.

Oamenii sunt interesați de țara asta, cel puțin așa pare.

Eu zic că Moldova este foarte frumoasă vara, frumoasă primăvara și toamna, și frumușică iarna.
În noul spot de promovare a țării, Moldova apre foarte frumoasă (din păcate nu putem publica video, însă el amuș, în august, apare). Coloana sonoră este de Andrew Rayel,


vocea este a ambasdorului Marii Britanii în Moldova și durează 60 de secunde.
Va mai fi un spot pentru televiziune de 30 secunde și unul de 6 minute care va promova țara la diverse categorii (cultură, religie, viticultură etc.).
Ce se promovează? Faptul că Moldova încă este neexplorată.


Acum despre reacția mea (îmi aduc aminte de lecțiile de psihologia reclamei). Am văzut eu spotul cu multe imagini frumoase, cu muzică bună. 60 secunde e prea scurt. Am vrut să continue. Deci e bine, dacă mai vrei- vii și o vezi în realitate. E superb ca teaser.
Mă bucur că nu s-au folosit oameni ca și protagoniști sau ca și element principal. Cum spunea și Eugen Boico, utilizarea oamenilor în spoturi creează asocieri (pentru cineva bune, iar pentru cineva rele).
Iaca asta cu #1 off the beaten path travel destination in Europe, nu sunt sigură dacă îmi place foarte mult. Ok, e conform Lonely Planet, se zice că acest site e biblia turiștilor (eu sunt mai puțin turist și prima dată aud de el), însă nu durează, mâine nu vom mai fi #1, e prea lung pentru a memora (deși nu cred că scopul este de a memora această frază). Dacă spotul e făcut doar pentru un an, atunci e bine și stârnește interesul și această frază.

Și încă mai spuneam, e bine că avem spot, materiale etc, însă dacă nu există o strategie de promovare, oameni care să facă asta cu entuziasm, atunci degeaba.
Eu sper că sunt oameni care iubesc țara asta mai mult ca mine și o să se mândrescă cu un spot de calitate, pe care o să-l arate peste tot.

Eu personal, aștept să văd și spotul de 6 minute.





0 comments:

Post a Comment