Despre sănătate şi toate celea

Ieri am fost la Sănătatea are gust.


Eu mă bucur că există aşa proiecte la noi şi că adună public, deşi, sincer vorbind (bloggerul doar sincer nu trebuie să fie, dar ăsta e un defect de-al meu pe care mi-l asum), informaţie nouă nu prea am aflat- sau eu prea informată sau deja nu mai este nimic nou în domeniu.


1. Maria Marian. A lăsat la final şi numărul său de telefon, aşa că dacă aveţi nevoie- întrebaţi. Cea mai slabă prestaţie dintre cei 3 speakeri. A venit şi a povestit despre ce a spus Floarea Damaschin la ea în emisiune. Ca să captezi un public e nevoie să spui despre tine, despre experienţa ta. Şi mă bucur că a avut câteva intrări despre cum se alimentează ea însăşi. A vorbit des0re cum se combină alimentele, că trebuie să mestecăm mâncarea de minim 40 de ori, când se bea apa, deci lucruri absolut cunoscute. Am avut impresia că la un moment dat a pierdut publicul: sau că se intra şi se ieşea frecvent pe uşă sau că se discuta în faţă, într-o parte şi în cealaltă.Ce mi-a plăcut, a fost rochia Mariei.

2.Marian Danu. A vorbit despre arta de a folosi condimente. Cea mai vie prestaţie, deşi scurtă. Sincer l-aş fi ascultat mult mai mult. Are omul carismă. Şi încă odată îmi demonstrez: cu cât e mai simplu omul, cu atât mai mult atrage. A făcut o paralelă a condimentelor în mâncare cu parfumul unei femei, bună comparaţie. Ne-a îndemnat să nu ne temem să încercăm şi să cumpărăm condimentele pe care le putem vedea din cutie în momentul alegerii lor, ca să nu avem surprize ulterior. Condimentarea cărnii se face la început. Uleiul rafinat se foloseşte la gătit, cel nerafinat la mâncarea proaspătă (salate, pâine etc.). Şi uleiul devine cancerogen doar daă se foloseşte de mai multe ori.

3. Luminiţa Suveică. Nu e prima dată când o ascult, şi o admir pentru că este un bun profesionist. De aici şi am extras cel mai mult. Că tot vine postul, a făcut şi nişte recomandări referitor la acesta: este important să intrăm şi să ieşim treptat, fiind o bună oportunitate pentru dezintoxificarea organismului. Alimentaţia este o chestie absolut individuală, însă ea recomandă (şi aici sunt absolut de acord) să mănânci de toate, dar cu măsură. Suplimentele alimentare de evitat, însă dacă nu reuşeşti să diversifici alimentaţia ta, fără ele tot nu-i bine. De asemenea, vegetarianismul şi veganismul nu este indicat, în deosebi pentru organismul în creştere, pentru că nu se acumulează toate microelementele necesare. Şi cel mai important, alimentaţia noastră trebuie să conţină:
      - 50-60% glucide (sursă importantă de energie)
      - 30% grăsimi (acestea sunt necesare, în deosebi iarna pentru a nu îngheţa)
      - 20% proteine

Cam aşa despre sănătate.


0 comments:

Post a Comment