Te invit la film

De ce lumea merge la film?
Nu stă acasă, dar își ridică fundul de pe canapea ca să-l pună pe un scaun dintr-o sală de film?
Ar putea să fie pentru că:




Eu merg la film pentru că o pot face cu oamenii pe care nu-i pot invita acasă, pentru că acolo involuntar poți interacționa cu altă lume, citi impresii, vedea reacții, discuta despre.

Aș lăsa canapeaua și pentru a vedea un festival internațional de film documentar. Denumirea îi este Cronograf, organizat din 2011, în Republica Moldova.


Iar acum au un compartimet special, unde se promovează filmul ca motor al transformărilor sociale.
Credeți că se poate? Poate un film să contribuie la transformările sociale?

Cum stau lucrurile? Culture.pl  a făcut o selecție de proiecții care abordează probleme politice și sociale de primă importanță cu care ne confruntăm în prezent, reprezentând și o largă varietate de stiluri cinematografice.


Aceste filme nu  au rolul să ofere careva răspunsuri la problemele pe care le tratează; mai degrabă încearcă să ofere o imagine realistică aspectelor vizate, în încercarea de a scoate în evidență și a propulsa aspectele dramatice ale cetățenilor din întreaga lume – din China, Franța, Bolivia sau Moldova, El Salvador, Polonia și alte țări.

Ce mi se pare fenomenal este că proiecțiile vor fi însoțite de ateliere de lucru, sesiuni de întrebări și răspunsuri, precum și discuții deschise purtate în jurul unor probleme sociale presante cu care se confruntă societățile contemporane.

Vă invit să mergem să vedem aceste proiecții, să ne delectăm cu cinematografie. Programul pentru această categorie îl vedeți aici, iar pentru întreg festival aici.

Festivalul Cronograf se va desfășura în perioada 12-18 mai, având mai multe locații: Centrul Cultural ODEON, Tipografia 5, Scuarul Universității Libere Internaționale ULIM și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. 
Biletele le achiziționați de aici.
Detalii și pe pagina de facebook

Vă invit și să vedeți unul din trailere, made in Moldova, prezente în cadrul categoriei ”Filmul ca motor al transformărilor sociale”. SĂRMAna de pe Prut


Filmul ca motor al transformărilor sociale este organizat de către Culture.pl ca parte a programului de inițiere și dezvoltare a cooperării culturale și schimbului cultural dintre Polonia și țările Parteneriatului Estic. Pentru mai multe detalii, accesați pagina web

Later edit:
Eu am două bilete, însă nu am cu cine să merg, respectiv am hotărât să ofer unul.
Ce e nevoie să faci? 
Simplu: fă share la acest articol pentru ca mai multă lume să afle despre Festival, menționând de ce vrei să mergi la film. 
Dacă mergem împreună îți zic mâine dimineață (13.05). (eu merg în una dintre zilele de weekend, însă tu poți folosi biletul în orice zi îți dorești)
 P.S. Biletul e valabil pentru o zi la Cinematograful Odeon


0 comments:

Post a Comment