Ce trebuie să ştii despre Germania?

Eu cred că fiecare om are o ţară în care se simte perfect şi care-l reprezintă. Şi atunci când se află acolo el se simte acasă.Şi eu cred că am găsit ţara mea.


Dar ce trebuie să ştii despre Germania, astfel încât să te simţi confortabil, fără şoc şi stres?
(Acest articol descrie preponderent Bavaria)

1. Acolo nu ai free wi-fi. Respectiv eşti tare norocos dacă găseşti un loc, unde îţi vor zice parola, ca să poți naviga.

2. În partea bavariană e mult verde. Și cine a spus că doar în Moldova găsim verde? Landshaft-uri bine amenajate, presurate cu căsuțe pe unde și unde. De-o plăcere să le tot privești.3. Dacă mergi într-o zonă nu tocmai populată, atunci dupa 16:30 nu mai găsești nimic deschis, oamenii nu mai lucrează după această oră.

4. Tot în Bavaria găsești bere foarte și foarte bună, și mâncare super gustoasă, doar că nesănătoasă. Încercați bucatele din porc.


5.  Practic fiecare mâncare este garnisită cu cartofi (prăjiți, fierți, sau au ei un fel de pâine din cartofi).

6. Apa din sticle este gazată, iar pe cea care scrie plată, e gazată foarte puțin.

7. Acolo chiar este ordine. Ordine perfectă. Doar că nemții se țin de ordine doar la ei în țară.8. Populația este îmbătrânită. Majoritatea sunt trecuți de 50.

9. Foarte mulți oameni blonzi/șateni cu ochi albaștri. De-o dragoste.


10. Nemții sunt foarte drăguți, îți zâmbesc și te salută chiar dacă nu te cunosc (cel puțin așa mi s-a întâmplat mie)

11. Dacă omul a spus că va fi acolo la 10:30, atunci la 10:25, deja este pe loc.12. Neamțul respectă cu strictețe regulile. Niciodată nu va lua într-un microbuz 9 oameni, dacă este prevăzut doar pentru 8.

13. Regulile de circulație. Nimeni nu se bagă în față, chiar dacă mai este loc de 2 mașini. Dacă e ambuteiaj, din cauza unei reparații, toți respectă rândul, fără să claxoneze, fără să încerce să meargă pe alături, mijloc, sau pe oriunde ar încăpea.

14. Mașini calitative peste tot. VW, Audi și BMW. Aceste 3 mărci sunt întâlnite cel mai frecvent. Mașinuțe interesante.

15. Țara în care ai să strângi după cățelușul tău.16. Toate clădirile sunt colorate, ce oferă un aer jucăuș. Deși parcă Germania te-ar chema la sobrietate, atmosfera este distinsă de culoare.17. Eu ador această țară, e cu mult aer, e cu regulă, e așa cum îmi place mie.


0 comments:

Post a Comment