Obiceiuri


Acum e tendința când se fac proiecte, se scriu articole despre cum să schimbi obiceiuri, cum să creezi deprinderi.
Acele 21 de zile și prostologii de genul.
Dar cel mai mult mă fascinează această pornire de a alerga, sau a te trezi la 5.
Mai mult de atât, sunt oameni care urăsc să facă asta,
dar cum să scapi trend-ul? Inadmisibil.

Și așa stau ei și se chinuie zi de zi, pentru a posta pe facebook cât de erou este când aleargă sau când se trezește la ora când și găinile dorm.


Dragii mei, să vă spun un secret: 21 de zile nu este suficient de a crea o deprindere, este un mit (am verificat personal de mai multe ori, când vroiam și eu să fiu în trend),
iar fiecare organism este individual (unuia îi priește să se trezească la 5, iar altuia- din contra îi dăunează),
și alergatul (să știți că sunt oameni cărora alergatul le este contraindicat, din cauza unor patologii, despre care nici nu ne dăm seama).

De aceea, pentru a te apuca de ceva, consultă un medic, un nutriționist, mai fă niște analize, mai mergi la ortoped, etc.
Și până la urma urmei, nu înțeleg de ce din viața noastră trebuie să facem un chin. Ea și așa e scurtă, iar dacă zilnic ne chinuim, meh.


Nu exclud că sunt oameni care într-adevăr fac asta din pasiune, din plăcere, și care se simt mega bine creându-și astfel de deprinderi, dar cei care se vaietă?

Mă trezeam și eu într-un timp la 5 ca să alerg vreo 10 km. Am făcut-o zile de-a rândul, până mi-am zis că asta nu mă caracterizează și nu-mi provoacă plăcere. Și am renunțat, acum nici măcar pe bandă nu alerg, pentru că îmi dăunează.

Creați obiceiuri care vă reprezintă, și din care primiți plăcere. Deși poate fi dificil la început, dar să merite ulterior.


0 comments:

Post a Comment