valiză de femeie

Gata, e sezonul vacanțelor.
Împachetăm valizele și mergem la mare, munte, city break-uri.Dacă mai înainte adoram să aranjez lucrușoarele în valiză, de la un timp a început să fie tot mai greu pentru mine.
Iau multe haine pe care nu le îmbrac mai apoi, iar dacă nu le iau, mă gândesc toată vacanța- de ce n-am luat cu mine haina x sau y.
Am probleme cu închisul valizei, chiar dacă o iau pe cea mai mare. Cu cât mai mare e valiza cu atât mai multe lucruri inutile iau cu mine.
Și e grea, iar eu călătorind deseori singură, e chiar o problemă să o duc, mai ales că în vest, acolo-s cu egalitatea în drepturi, și bărbații nici nu se uită în partea ta când tu încerci să cobori pe scări o valiză de 20+ kg.

 

Așa că am hotărât să-mi fac un ghid de lucruri pe care să le iau cu mine în vacanță, iar dacă va prinde încă cuiva bine, să-mi ziceți mulțumesc :D

Înainte de a alege valiza, determinați pentru câte zile plecați, și cum va fi timpul.
Dacă vacanța durează între 1-2 zile, atunci alegeți o gentuță mică, în care o să puneți doar un set de haine de schimb.
Dacă între 3-7(8) zile, luați valiza de dimensiuni mici.
Dacă durează între 5-7 zile (pe timp de iarna, sau la temperaturi joase) și 7-14 zile, luați valiza medie.
Iar dacă durează mai mult de 14 zile, luați valiza mare.

Apoi vedeți ce aveți în hotel. De obicei, orice hotel are prosoape, așa că puteți să vă lipsiți de ele (că tot ocupă foarte mult în valiză), sau să luați unul mediu.


Așa deci, ce punem în valiză?

1. cel mai important: luați banii și pașaportul, + permisul de conducere (niciodată nu știți cum ar putea să vă trebuiască).
2. lenjerie (câte o piesă pentru fiecare zi+2 rezervă, dacă mergeți la mare luați câte 2 piese pentru fiecare zi)+ o pereche de ciorapi (pentru orice eventualitate) și costumul de baie.
3. programați ținute pentru fiecare zi, încercați să faceți combinații din maxim 4-5 piese, neapărat luați o piesă cu mânecă lungă care poate fi asortată la oricare ținută.
4. luați o rochie care puteți să o îmbrăcați la o ocazie (ea mereu va fi).
5. încălțăminte de fiecare zi, o pereche de șlapi (dacă e necesar și o pereche de cameră)+ o pereche de ocazie.
6. prosop pentru plaja.
7. carte+ telefonul cu muzica+încărcător
8. luați pastile. Eu iau nurofen sau ibuprofen, medicamente pentru răceală, pantenol (dacă merg la plajă), cărbune (deși nu mă ajută), soluție pentru lentile (pentru că am nevoie) și orice altceva folosiți.
9. ochelari de soare, de vedere (dacă aveți nevoie).
10. creme pentru soare, și șampon, gel de duș, balsam de păr (în variantă mică).
11. chipiu, pălărie sau orice preferați să puneți pe cap ca să nu faceți insolație.
12. trusa de cosmetică și igienă personală, în care să includeți șervețele umede neapărat (nu uitați pasta și periuța de dinți).
13. o pungă sau două de pânză.


Cam astea sunt cele necesare. Sper să se închidă valiza.
Nu uitați să păstrați loc pentru suvenire :D.

P.S. Recomandări ca să încapă mai multe0 comments:

Post a Comment