Pregătire de vacanță în 10 pași

Vara e pe sfârșite și fiecare încearcă să mai apuce o bucățică, și pleacă în vacanță.
Pregătirele ne dau bătaie de cap. De aici muncim ca să nu lăsăm nimic neterminat, de aici ne gândim cum o să fie, cum să reușim să cumpărăm bilete, costum de baie sau apă pentru drum.


 Se urmează 10 pași simpli:

1. Îngheață abonamentul la sală.
Chiar azi m-au sunat și mi-au spus că n-am fost la sală de la începutul lunii, deși eu am înghețat cartela o săptămână în urmă. Se descurcă ei.
Dacă ai această posibilitate, atunci utilizeaz-o, astfel abonamentul tău anual se va prelungi cu încă o lună :D

2. Achită facturile.
 Eu prefer să merg în vacanță fără nicio grijă. De aceea ca să nu te trezești cu surprize când revii acasă, achită-le înainte de plecare. Plus că mai știi și cât poți cheltui în vacanță, știind exact suma care îți rămâne.

Doar pentru parcare n-am reușit să plătesc și coletul de la poștă să-l iau. Dar mai așteaptă acestea 2 săptămâni, că avem și vreo 3 zile nelucrătoare acolo.

3. Potrivește valiza.
Asta părea la început greu: să o iau pe cea mică sau pe cea medie. Iar când am început a pune mi-am dat seama că nici în cea medie nu-mi încape ce vreau să iau cu mine. Acum am o valiză grea, și ca orice femeie, am umplut-o cu lucruri care nu le voi folosi.

4. Cumpără costum de baie.
Chiar dacă ai 5 costume de baie acasă, mai cumpără unul, ca să-ți satisfaci plăcerea senzației că pleci la mare. Mulțumesc celor de la Dammex care mi-au făcut reducere, pentru că nu aveam cash suficient. Acum am 6 costume de baie.



5. Ieși cu prietenii.
Nu știu de ce, dar așa obișnuim noi, înainte de plecări să ieșim cu prietenii. Și asta e atât de superb. Toți îți urează vacanță frumoasă și te îmbrățișează comod.

6. Gândește-te că nu mai vrei în vacanță.
Cam la jumătate trebuie să apară dubiile. Așa e omul, când intră în rutina pregătirilor apare sentimentul de a renunța. Dar asta așa, maxim pe jumătate de zi. Pe urmă îți revii.

7. Ca să ai libertatea deplină, pierde buletinul și certificatul de înmatriculare.
S-a întâmplat când am ajuns în Bălți. Mi-am dat seama că nu am aceste documente.  Voi încercați să treceți peste acest pas, pentru că el vă aduce doar bătăi de cap.
Le-am găsit. Erau între scaune în mașină.

8. Găsește transport.
Aici te ajută grupul de pe facebook Cineva are drum spre... (?), unde oamenii își oferă transportul.
Am avut norocul să mă contacteze și fostul meu coleg de bancă, care are drum spre București. Mergem în confort, și sperăm noi mai repede.


9. Împachetează. Nu uita pașaportul și banii.
Închide valiza. Și cel mai important să ai la tine pașaportul și banii, restul nu-i așa de important. Pentru mine ar fi încă lentilele de contact. Doar că pe astea le pun pe ochi și gata :D

10. Pornește la drum

Și ne vedem deja în vacanță ;)



0 comments:

Post a Comment