feminism vs. feminitate

Căutam, recent, aparițiile media ale proiectului Exqisite Academy, proiect care promovează feminitatea.
Și când am dat de unul dintre articole (nu am să dau nume site-ului), mi-am dat seama că oamenii încă nu fac diferența dintre feminitate și feminism, lucruri absolut diferite, dar care, da, ambele țin de femei.



Ce este feminismul?
Feminismul este ideologia, mișcarea care promovează egalitatea în șanse a femeii, egalitatea în drepturi în mediul educațional, social, politic, economic etc.
Foarte detailat citiți aici



Ce este feminitatea?
Feminitatea este un set de atribute, caracteristici, comportament care este caracteristic fetelor și femeilor ce subliniază mai degrabă grija, atracția sexuală, și chiar conceptul de a fi slabă (sacrificiul în favoarea soțului, copiilor).
Mai detailat vedeți aici.



Deci, oarecum acești termeni sunt opuși undeva, se bat cap în cap. Pentru că o feministă niciodată n-ar accepta să fie numită sexul-slab, pe când o femeie feminină ar evidenția asta prin gingășie, prin comportament și ar prezenta asta bărbaților.

Cel mai trist este că feministele cad deseori în extremă, și consideră orice propoziție discriminatorie și incorectă față de ele (de exemplu în acest grup).


Ce ar fi dacă bărbații ar porni o asemenea mișcare?
Dacă nu știați, păi și unii bărbați sunt discriminați, și chiar pot experimenta violența domestică, unde soția este cea care își lovește soțul.


Mi se pare că egalitatea în drepturi trebuie promovată individual de sex, religie, culoare, etnie etc.
Pentru că uneori singuri suntem cei care ne marginalizăm și  care ne punem etichete. Nouă pur și simplu ne place să o facem pe victimele.

Eu nu susțin feminismul, dar promovez feminitatea.
Pentru că am impresia că uneori femeile uită să fie femei.

Acesta este feminismul


Iar asta este feminitatea



Sper că de azi lumea nu va mai încurca acești termeni.

Pace :*

0 comments:

Post a Comment