Vineri în chinuri

De ceva vreme fiecare vineri este cu emoții pentru mine. Pentru că joi seara zic că gata, mâine nu mânânc carne, iar când mă prind cu bucata de cărniță deja în stomăcel, îmi aduc aminte de promisiunea care mi-am dat-o cu câteva ore înainte și încep să mă simt vinovată.


  

Cred că am deja câteva postări de vineri în care zic că încerc și nu pot, încerc să-mi fac o zi fără carne, însă e atât de greu să renunț la vechile obiceiuri. Pentru că eu în fiecare zi, nu exagerez, în fiecare zi mănânc carne.

La mine și mâncarea preferată este carnea.
Însă abia aștept ziua în care am să mă laud că vineri este ziua fără carne și pentru mine.
Și treptat să încerc să creez o alimentație sănătoasă.

Scuza majoră este mâncare în fugă. E mai ușor dimineață să mănânci niște tartine sau în loc să gătești să dai comandă de pizza. E mult mai ușor.




Însă motivația mea de bază stă în faptul cum eu mă simt (știu că pot mai bine) și că merg la sală cel puțin 4 zile pe săptămână, iar rezultatele pe care eu le vreau pot să le am doar cu alimentație sănătoasă.


Respectiv tot am căutat cum să încep alimentația sănătoasă și vreau să mă împărtășesc cu voi cu sugestii care sunt sigură că o să vă facă să vă simțiți mai bine, pentru că pe mine m-au făcut:


1.Eliminati prajelile din alimentatie, sau consumati-le cat se poate de rar. Eu dacă mănânc prăjit mi se face rău pe toată ziua. De aceea fac totul înăbușit, fiert sau la cuptor.

2. Zahărul eliminați-l din alimentație. Uneori aveam oaspeți care nu începeau să bea ceai fără zahăr și așteptau. Până îmi dădeam seama că ei așteaptă zahărul, îmi lua ceva timp. Nu pun zahăr în ceai de mică. Dacă e greu să treceți, treceți treptat. Înlocuiți zahărul cu dulceață, după care eliminați partea dulce cu totul.



3. Consumați cât mai puțină pâine albă.

4. Straduiți-vă să consumați cât mai rar mâncare gen fast-food, semi-preparată sau super procesată. Uitați-vă pe etichetă la E-uri. Se zice că ele se depozitează în organism și trebuie 7 ani ca să se detoxifice complet. Am uneori pofte și fac păcate, dar mă strădui cât mai puțin.



5. Consumați apă, proporțional cu greutatea corpului. Eu trebuie să consum cam 1,5 l de apă pe zi.

6. Mâncați cât puteți de rar produse animale. Organismul meu nu asimilează produsele lactate și respectiv le consum tare rar, și asta e bine. Iaca încerc și carnea, măcar vineri să n-o mănânc.

7. Măriți volumul de fructe și legume sau produse crude. Încercați, pe cât posibil, să fie naturale, fără multe chimicate.

8. Păstrați echilibru și diversificați-vă alimentația. Încercați să vă ascultați organismul și nu urmați chiar toate poftele, dar discifrați-le. Pentru că poftele subliniază carențele pe care le aveți în alimentație. Încercați să oferiți ceva sănătos în concordanță cu pofta.

9. Reduceți stresul pe cât e posibil. El afectează foarte mult alimentația. Unii sunt care mănâncă prea mult, unii nu mănâncă deloc. 

10. Totul trebuie consumat cu normă. Nu faceți abuz de niciun produs. Oricât de gustos sau sănătos acesta n-ar părea.

------------------------------------------------------------------------
Meatless Friday este o campanie ce promovează renunțarea la consumul de carne pentru cel puțin o zi pe săptămână. Masterclassurile gastronomice sunt primele proiecte organizateîn cardul acestei campanii și de fiecare data sunt susținute de diverși parteneri.  

Detalii despre masterclass-ul nr.3 și rețetele gătite în cadrul acestuia le găsești pe pagina de facebook a evenimentului, dar și pe pagina de facebook a campaniei Meatless Friday by Ladylike

0 comments:

Post a Comment