Trecut, prezent sau viitor

Timpul e un factor care ne influențează tot mai mult.
De ce tot mai mult? Pentru că el devine tot mai puțin cu fiecare secundă.
Și de aici presiunea.

Uite că acest timp a determinat și 3 tipaje de oameni:
-oameni care trăiesc cu trecutul;
-oameni care trăiesc cu prezentul, și
-oameni care trăiesc cu viitorul.



Fiecare tipaj este caracterizat de modul în care ia decizii și repercursiunile acestora asupra lui.

Oamenii care trăiesc în trecut sunt oamenii cu regrete. Ei mereu se gândesc că ar fi putut proceda altfel, ar întoarce timpul înapoi. Au remușcări și regândesc în continuu evenimentele din trecut. Cu toate acestea, ei sunt miticuloși și atenți, dar și destul de reticenți.

Oamenii care trăiesc cu prezentul sunt oamenii indiferenți. Lor nu le pasă ce va fi mâine sau ce a fost cândva. Acești oameni savurează și trăiesc viața din plin, bucurându-se de fiecare moment. Oameni rispitori de obicei, care nu fac planuri, iubesc lucrurile spontane.

Oamenii care trăiesc cu viitorul sunt cei mereu îngrijorați. Se gândesc cum să facâ mâine. Sunt persoanele vizionare, care pot să nu savureze ce mănâncă acum, însă să știe foarte bine unde vor fi peste jumătate de an. Mereu iau în considerație repercursiunile, au o gândire pe termen lung, sunt planificați însă destul de rezistenți la schimbare.


Eu de exemplu sunt un om al viitorului și duc o luptă interioară uneori, ca să învăț să mă opresc în loc și să savurez. Deși, ca și personalitatea, asta e o preferință a mea și cred că e timpul să o accept și să iau toate avantajele din aceasta.

Tu de care om ești?


0 comments:

Post a Comment