cum mâncăm corect sushi?

Ca și femeie atrag o deosebită atenție comportamentului la masă.
Deși încerc să nu fiu foarte pretențioasă față de ceilalți, așa că adopt lejeritatea în timpul mesei și mai încalc din regulile pe care le cunosc, dar nu foarte mult.

Sunt o iubitoare de sushi. Dar de fiecare dată când merg să le mănânc cu altcineva aud și văd noi reguli.
Astfel, am hotărât să mă documentez ca să fiu impecabilă și la acest capitol :D


 1. Spală-te pe mâini.
De fapt asta se referă la orice ocazie de a lua masa, dar la sushi e specific, dacă nu poți mânca cu bețișoarele (chopsticks), e absolut normal să mănânci sushi cu mâna, în genere această mâncare este considerată una care se mănâncă cu mâna.
Eu nu știam de asta, și primele mele dăți când am mâncat sushi, pe mine mă hrăneau la propriu, că nicicum nu puteam să țin acele bețișoare. Acum și orezul și orice pot să mănânc cu ele. În niciun caz nu mânca cu furculița.



 2. Wasabi.
Într-un bolișor toarnă sosul de soia. Nu pune wasabi (chestia aia verde) în sos, dar direct pe pește sau roll. Atenție, wasabi se folosește ca și condiment. Anume chestia verde. Și sosul de soia la fel. Așa că fiți atenți la cantități. De obicei cu cât mai mult condimente folosești, lași să se înțeleagă că gustul propus nu este foarte bun.



3. Scaldă peștele în sos de soia.
Atunci când vrei să condimentezi roll-ul sau bucata de sushi, înmoaie cu partea cu peștele în sos, pentru că dacă pui orezul în sosul de soia, el adună lichidul și se desface, respectiv o sa fii nevoit să mănânci bucățele.



4. Gura mare.
Preferabil ca să mânânci bucata de sushi sau roll-ul dintr-o îmbucătură, însă unele sunt destul de mari și nu e prea frumos să faci gura mare, așa că e acceptabil și 2 îmbucături. Ce îți rămâne din prima ține în chopsticks și în niciun caz nu pune înapoi în farfurie. De asemenea, dacă nu mănânci tot, fiecare fir de orez, este considerat lipsă de respect.



5. Ghimbir.
Ghimbir-ul, chestia aia roză sau albă, se mânâncă pentru a dezbate gustul de la un fel de sushi la altul, respectiv se ia o bucățică mică atunci când vrei să treci la un alt tip de sushi, sau între bucățile de sushi de același fel, Și în niciun caz nu se mănâncă odată cu roll-ul sau bucata de sushi.




6. Chopsticks.
Sunt câteva reguli foarte importante cum se manivrează cu aceste bețișoare. Nu am să le evoc pe toate, doar cele mai importante:
-când iei din farfuria comună, chopsticks-urile se întorc invers, astfel ca partea care o pui în gură să o ții doar pentru tine.
- când te odihnești pui chopsticks-urile să se sprijine de ustensila de ceramică care e predestinată pentru asta.
-când termini de mâncat bețișoarele se pun paralel pe bolul cu sosul de soia.



Ca să experimentați, cei de la Bastion au o ofertă avantajoasă, la comandarea a 2 porții de sushi, a 3-a o primiți gratis. Oferta e valabilă 6 zile pe săptămână, pentru că duminică ei au Family day, adică 25% reducere la toată bucătăria.
Dacă nu știți ce să luați, luați philadelphia. Cu ele nu greșiți niociodată.


Să-mi povestiți cum a fost ;)


0 comments:

Post a Comment