Mașini. Peste tot mașini. Chevrolet Trax.

Cam de vreo doi ani am un interes sporit faţă de maşini, până am transformat acest interes într-o adevărată pasiune: atunci când se face pielea ca la găină şi apar fluturaşi în stomăcel când citeşti şi vezi maşini.

foto: Laura Fish

Până acum doi ani eu ştiam, ca şi multe femei, că există maşină roşie, neagră, albă şi careva indici la motor care chipurile indică cum poate merge maşina.

Şi m-am gândit că ar fi interesat să scriu pe blog despre această pasiune, pe înţelesul femeilor şi al meu, deci al tuturor (aşă că, dragi bărbaţi, vă rog să nu mă criticaţi dur, dacă greşesc).

Aprecierea maşinilor o voi face în baza următoarelor criterii: preţ, aspect, specificaţii tehnice, interier/confort, parcare, siguranţă, general.


Ca să nu lungim vorba, vă prezint prima mașină căreia i-am făcut test drive în cadrul aniversării de 1 an a dealer-ului oficial CHEVROLET MOLDOVA, GBS,

foto: Laura Fish

compania știută sub marca AUTODOCTOR , una dintre cele mai mari companii în domeniul de import și vânzări piese auto și în industria service auto în Republica Moldova.
Am urcat la volanul unui CHEVROLET TRAX.

 foto: Laura Fish
 Aspect.




Arată mega bine, fiind un SUV pentru oraș. Destul de masiv și solid. Ai o plăcere vizuală sporită, Mie îmi plac mașinile mari, așa că se înscrie în categoria mea de preferințe.

Specificaţii tehnice. Eu am condus un TRAX cu cutie automată cu 6 trepte, motor turbo, capacitatea 1.4, benzină, 140cp, tracțiune pe față. Merge destul de moale, iar la 110 km nici nu simți că ai viteză (de asta cei cu mașini mari merg cu viteză, pentru că nu o simți). Are Cruise Control și anti aburire oglinzi.

Interier/confort. 



Interiorul arată la fel de masiv. Se conectează telefonul la mașină, iar butoanele de pe volan te ajută să nu pierzi concentrația la drum.
Ca și design mie îmi plac mașinile care au mai multe butoane decât roticelele pe care le are TRAX-ul pentru aer condiționat.
Board-ul are un stil destul de minimalist și găsim foarte multe buzunărașe pentru a pune tot felul de lucruri, un pic prea multe după părerea mea.
Are cotieră, deși ea pentru mine nu este foarte comodă, știu mulți șoferi care o preferă.
Iar ce mi-a plăcut cel mai mult este că are loc pentru 3 pahare și nu mai puțin important încălzire scaune față.

Parcare. Pe lângă parktronic are și cameră care oferă o precizie mai mare. Astă e avantaj sporit, pentru că parktronikul deseori țipă fără motiv, arată gata, accident, când încă mai ai un metru distanță. De asemenea are o opțiune care te ajută să cobori în pantă (pentru mine nu e atât de importantă, însă pentru alții poate ar fi).

Siguranţă. Deja mi se pare standardă prezența airbag-urilor. Aici avem 6 airbagu-uri și centură de siguranță cu prindere în trei puncte pentru toate cele cinci locuri. Mai este sistem de ancorare pentru scaunele pentru copii, la fel și pedale retractabile pentru şofer ce protejează partea de jos a picioarelor.

Preț. Prețul pornește de la 10 699 euro. Acum Chevrolet propun prețuri speciale, respectiv mașina care am condus-o este la 17 449 euro.

General. Consumă cam 9l/100km. Respectiv trebuie să vă pregătiți pentru a o hrăni. Însă e absolut normal la capacitatea pe care o are. A fost o experiență plăcută și destul de solidă, la cum arată mașina.

Cam asta a fost despre CHEVROLET TRAX, pe care îl găsiți la showroom-ul de pe Calea Orheiului 20 în diferite culori.
Mergeți, vedeți, testați și pentru orice eventualitate, luați banii cu voi că poate să vă placă prea mult.

                                                                            foto: Laura Fish

0 comments:

Post a Comment