Noi nu lucrăm, la noi e Paștele

Nu suntem singura națiune, însă ne numărăm printre națiunele care mai mult sărbătoresc decât lucrează.
O săptămână înainte de Paște (de exemplu) nu se lucrează, între Paște și Paștele Blajinilor evident că nu se lucrează, după sărbători la fel, o săptămână nimeni nu-i. Și așa la fiecare sărbătoare.
Dacă vrei să dai de cineva în aceste perioade- nicio șansă (”Ce nu înțelegeți că e Paștele?”). Din tot anul rămân vreo 3 luni în care poprul nostru lucrează, restul- sărbătoresc.Ieri am fost sunată de la o instituție:
- Toți au anulat evenimentele, nu îl anulați și pe al Dvs? Înțelegeți, e vinerea Paștelui.
- Nu
- Da poate îl mutați mai devreme?
- Am făcut toate aranjamentele cu o lună în urmă, când am rezervat sala nu mi s-a spus despre preferințele Dvs speciale. Avem invitați care au fost chemați la ora respectivă.
- Ei da poate vă străduiți, că e Paștele, vrem acasă. Și știți că este zi prescurtată?

Țin să menționez, conform articolului 102 din Codul Muncii, durata zilei de muncă se reduce doar în ajunul zilei de sărbătoare nelucrătoare. Sărbătoarea noastră este duminică, iar între vineri și duminică este o sâmbătă, care pentru marea majoritate este nelucrătoare.
Așa că azi, conform legii, nu este o zi scurtă.

Un pic am obosit să aud că lumea nu lucrează, în special dacă au un contact direct cu cetățenii.
Exact se întâmplă și cu orele de pauză când nu e pauză, sau zilele de luni și vineri care nu mai există.Dacă nu vă place jobul- plecați, dacă vă place, atunci ora 18:00 este ziua când terminați abia de lucru, da nu ora când deja închideți ușa companiei.

Cu Paștele pe voi, muncitorilor.

0 comments:

Post a Comment