de ce când trăiești așa cum vrei nu mai placi altora?

Când ești mică, părinții/mama te învață careva lecții, unele dintre ele le înțelegi abia când mai crești un pic.
Mama mereu mi-a spus: să trăiești așa ca să nu depinzi de nimeni.
Și cred că în ultima vreme am înțeles ce a avut în vedere.


Să nu depinzi financiar sau material de cineva, asta e o chestie, dar nu e cea mai importantă,
importantă este partea ca să nu depinzi emoțional, să nu depindă timpul tău de altcineva, pentru că astea două- emoția și timpul nu mai vin înapoi.
Dacă anterior vroiam să merg la un eveniment îmi întrebam prietenii dacă vor să meargă cu mine, și mare îmi era dezamăgirea când ei refuzau, iar eu stăteam acasă.
Acum nu mai e așa, am vrut, am anunțat, iar eu merg obligatoriu, doritorii pot să se alăture.
Am învățat că cea mai plăcută companie este propria-mi companie, pentru că ea ascultă de toate dorințele mele. Nu mai fac planuri în dependență de cineva, fac planuri strict în dependență de ce îmi doresc eu.
Partea care m-a mirat în cadrul acestui comportament e că oamenilor le pare că nu mai vrei să mergi cu ei, că te simți mai bine fără ei, când de fapt tu ai devenit pur și simplu independentă.

La partea emoțională a fost/este mai greu, pentru că aici trebuie să lucrezi cu tine mai mult. Lumea care nu-mi este apropiată mai că nici nu-mi mai influențează starea de spirit, am găsit butonul ”ignor” și lucrează foarte bine. Cu cei apropiați mai am de lucru, secretul este empatia, și anume empatia cognitivă, când tu doar înțelegi ce simt ceilalți fără ca să simți la fel. Poate ești perceput mai rece, dar ai parte de multă liniște și echilibru interior.

Și încă un lucru, altora nu le plac oamenii independenți, așa că dacă pornești pe această cale, fii conștient că mulți te vor judeca, însă marele avantaj este că tu îți vei trăi viața, exact așa cum îți dorești.

2 comments

  1. Chestia cu independenta am prins-o de mica, si mereu lumea nu m-a inteles, dar traiesc bine mersi. Iar la evenimente mereu am mers singura, daca am intilnit acolo pe cineva, bine, daca nu tot bine :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eu ador și să călătoresc singură. Te trezești când vrei, te duci unde vrei, nu trebuie să ții cont de nimeni

      Delete