Am un nou hobby

Am un nou hobby: să analizez toate lucrurile dintr-o altă perspectivă decât o făceam până acum, sau altfel decât o fac marea majoritate.
Încerc să văd și cealaltă parte a monedei și să pun la îndoială tot ce ne oferă clișeele din ziua de azi sau cărțile de dezvoltare personală.


Acest hobby oferă înțelegerea că trăim într-o lume absolut stereotipizată, că se tinde a face lumea să gândească asemnănător, dacă nu chiar la fel.
Se induc aceleași valori, se promovează aceleași principii,
și din individualități ne transformăm încet încet într-o masă omogenă, care, desigur, e mult mai ușor de manipulat.


Această tendință crește complexe în oameni și le insuflă faptul că modul în care gândesc este greșit, deși fiecare e în drept să vadă lumea și lucrurile în felul său.

Noul meu hobby mi-a dăruit posibilitatea să înțeleg oamenii mult mai bine, să accept de ce procedează într-un mod sau altul.
Pe lângă faptul că se dezvoltă într-un mod constructiv gândirea critică și cea alternativă, începi să vezi lumea altfel.


Așa că vă propun următorul exercițiu: la prima informație pe care o veți citi, puneți-o la îndoială, întrebați-vă: ”și dacă nu e așa cum se prezintă, cum poate fi altfel?”
Vă asigur că o să aveți descoperiri frumoase.

0 comments:

Post a Comment