Menstruația este o rușine

M-am gândit mult dacă să mă expun sau nu asupra subicetului de menstruație prezentat în articolul de aici
Și dacă tot duc un blog despre și pentru femei, am zis că e cazul.



Foarte mult timp s-a încercat să se inducă femeilor că menstruația este o rușine.
Chiar simplul fapt că femeilor nu le este permis să intre în biserică atunci când au menstruație deja spune multe.
De asemenea, în cadrul familiilor, se încearcă a ascunde acest proces fiziologic absolut normal, în deosebi în fața bărbaților.
De asta unii bărbați au un dezgust când se abordează această temă (dacă nu credeți, citiți comentariile unde s-a distribuit articolul de mai sus).



Dragii mei, menstruația este ceva absolut normal prin care trece o femeie, așa funcționează organismul ei, eliminând o dată pe lună ovulul care nu s-au fecundat alături de mucoasa uterină fiind reprezentat printr-un amestec de sânge și țesut.
În această perioadă, unele femei au crampe, dureri de cap, oscilări de dispoziție, iar unele nu se pot ridica din pat în prima zi de menstruație.
O oră de biologie sănătoasă ar trebui să cuprindă și acest aspect, doar că se pare că la noi este rușinos să fie predată această temă și elevii sunt rugați să o citească individual acasă. Să nu mai vorbim despre educația sexuală care lipsește categoric în școlile noastre.


Toată această poveste îmi pare un pic absurdă, eu având 12 ani și aprobarea mamei de a pleca acasă, aș fi plecat fără să mă uit la ce zice un profesor, un director (care paradoxal, sunt și ele femei, și parcă trecute prin experiența de menstruație). Nimeni nu poate să decidă ce să fac cu sănătatea mea și cu starea mea psihologică. Așa că aici aș pune niște întrebări mamei care n-a insistat ca Maia să meargă acasă chiar și fără acordul profesorilor.

Cu toate astea, mă miră atitudinea pedagogilor care nu sunt atenți la sănătatea elevilor și care încearcă să camufleze și să nege un proces fiziologic firesc.


În primul rând ar trebui să existe o educație în acest sens și să nu se mai insufle femeilor că menstruația este o rușine cu tot ce cuprinde ea (schimbul de absorbante, tampoane, cupe menstruale, sângerări și posibilitatea să te murdărești). Nu putem să fugim de procesele fiziologice normale.

Aveți grijă de voi.


imagini: pinterest

0 comments:

Post a Comment