10 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să mergi în Egipt

Egipt este destinația de vis a multora. Și de vină sunt Piramidele, singura minune a lume rămasă întreagă. Doar că puțini știu că atunci când mergi la agenție să-ți iei vacanța, deloc nu va fi despre Piramide. Ce trebuie să știi înainte să mergi în Egipt?


1. De obicei, agențiile turistice te trimit în Sharm El Sheikh, care de fapt este Asia și care este superbă dacă vrei plajă. Zonă pentru turiști și plină de turiști. Resorturi all inclusive, brățări, bazine și mâncare all day long.


2. Dacă te gândești să vezi Piramidele, asta înseamnă că trebuie să mergi în Cairo. Cairo este în Africa :D Pentru asta ai nevoie de viză (25$ la aeroport, dacă ești femeie și ai până la 35 de ani ai nevoie de viză deschisă în prealabil la ambasada din București sau Kiev). Cairo este la 8 ore distanță cu autocarul din Sharm El Sheikh. Deci ca să mergi încolo dormi 2 nopți în autocar. O alternativă ar fi să luați avionul sau să vă cazați o noapte în Cairo ca să nu fie atât de obositor. Sau să mergeți în Egipt doar în zona de Cairo, adică nu prea la mare.


3. Cairo este absolut diferit de Sharm El Sheikh. Este al 4-lea cel mai mare oraș din lume, atât ca și număr de locuitori, cât ca și suprafață. Nu are un număr mare de turiști. Circulația este nebună. N-am văzut semne și reguli e circulație. Oamenii când trec strada se roagă să-nu calce vreo mașină :D


4. Securitatea în Egipt este un aspect de care trebuie să țineți cont. O să vedeți posturi de polițiști înarmați foarte des. Veți fi verificați în genți și pașapoartele. Detectoarele de explozibil, metale, cainii special instruiți sunt la ordinea zile. O normalitate. Se ține mult la securitatea turiștilor așa că nu vă faceți griji.


5. Târguiți-vă: pentru orice, oricând și oriunde. Nu există preț fix la ei. Doar ține de dorința lor de a se târgui. Dacă aveți capacități de negociere bune puteți obține produsul dorit la prețuri avantajoase. Deși puteți cumpăra orice în dolari, sugestia mea este să tranformați valuta în pounds egipteni. O puteți face la bancomat. Astfel încât pasul de negociere va fi mai mic (1$=18 EGP).



6. Deși vi se adresează în rusă, încercați să vorbiți engleza. O sa fiți mult mai respctați și o să aveți parte de o deservire mai calitativă.


8. Evitați să stați doar în resort. Deși poate părea periculos să ieșiți din resort, nu este așa. Egiptenii de fapt sunt oameni foarte buni și care n-o să ezite să te ajute. În afara resortului o să descoperiți lucruri foarte faine. Mergeți în oraș, mergeți la piața lor: cumpărați mango (e delicios) și creveți.



9. Mergeți în excursii. Faceți diving, snorkeling. Vă promit că ce o să vedeți sub apă o să impresioneze pe toată viața. Mergeți în safari, urcați pe cămilă, vedeți tot ce se poate de văzut și savurați.


10. Pregătiți bani pentru bacșiș. Cu toții se așteaptă să le dați câte un dolar. Au o manieră ciudată de a arăta ca vor bacșiș, scot banii din buzunar și vi-i arată :D dar vă obișnuiți rapid. Așa că purtați mărunt la voi.


Egipt este o destinație care merită a fi vizitată. Mi s-a umplut sufletul cu fericire când am văzut Piramidele și am mers pe cămilă. Iar lumea subacvatică a dat culoare vacanței mele.
Dacă vreți imagini și impresii, vedeți Egipt în highlights pe instagramul meu.


0 comments:

Post a Comment