Autoproclamare

 Deşi oamenii din domeniu mi-au spus că la noi sistemul legislativ nu-i chiar aşa de rău comparativ cu alte ţări, ce ţine de meserii, părerea mea- mai este mult de lucru.
La noi psiholog poate fi oricine, trainer, jurnalist, electrician, director- la fel, iar acum această nouă meserie- de blogger, care nici nu există în clasificator, e fiecare al doilea.
Bloggerii, preponderent sunt jurnalişti, sau oamenii din comunicare. Undeva e logic, nu? Dacă pot comunica oral, de ce să nu o facă şi în scris, dacă o fac atât de bine.
Ei acum noi, cei care n-avem treabă cu jurnalismul, mai scriem şi noi, ale noastre 3 copeici, ne mai dăm cu părerea, mai mergem la offline-uri unde bem vin degeaba şi spunem cu atâta mândrie că suntem bloggeri.

De exemplu, la mine în familie, acum 3 ani mă întrebau părerea pentru că pur şi simplu eram deşteaptă.
De recent, mă întrebau părerea pentru că sunt psiholog: " Mihaela, iaca spune şi tu, ca psiholog, ce, nu-i drept, ce zicem noi?" Iar acum, la ultima întâlnire a mea cu rudele, am remarcat  stupefiată, că ei mă numesc blogger şi cer părerea mea în calitate de blogger, şi mă roagă să scriu pe blog nemulţumirile lor. Chiar şi mama, când mergem undeva, pentru a garanta calitatea deservirii, produselor, zice la toţi că sunt blogger şi aş putea scrie, eventual, de rău.
Cam asta e situaţia. Deşi dacă să gândeşti logic, ai blog- eşti blogger.

Ne autoproclamăm. Pentru că dacă nu noi, atunci- cine?
Am fost într-o ţară mai îndepărtată, am scris pe blog- sunt travel blogger; am făcut o beţie- mă specializez pe vinuri; am întâlnit un om din politică- sunt blogger politic, şi tot aşa.

Şi eu am decis, ca să fiu în rând cu lumea, să mă nişez- să fiu femeie- să scriu despre femei, pentru femei, chiar şi sus în stânga, sub numele meu, scrie că e blog de femeie. Asta e cel mai bine ce pot face, la care indubitabil- mă pricep. Paradoxal este, că totuşi, mă citesc mai mult bărbaţii, dar e atât de interesant să afli de la o femeie, despre femei.


Eu zic, că-i tare comodă treaba asta cu autoproclamarea, poţi să fii orice îţi doreşti.
Între timp, în carnetul meu de muncă scrie- consultant, aşa că ale mele 3 copeici mereu sunt justificate.


0 comments:

Post a Comment