Care e treaba cu epoca medievală?

Când cărțile de istorie nu mai sunt suficiente, mergi la VATRA să vezi reconstrucția Bătăliei de la Podul Înalt. Anul acesta, Festivalul Medieval m-a impresionat prin:
- multitudinea luptelor. Erau lupte ca parte a programului, apoi mai era și un teritoriu special amenajat unde se duceau lupte în continuu, și în spate era competiție la tragerea cu arcul;


- cai. Animalele prind bine la public. Așa că ei au fost în cadrul show-ului și de asemenea, te putea plimba călare contra unei taxe simbolice.


-ținute. Chiar și vânzătorii tarabelor purtau haine medievale. Mulți oameni frumoși care îți aminteau de portul epocii, de parcă chiar erai și tu parte a vremurilor trecute.


- înscenarea bătăliei de la Podul Înalt. L-am văzut pe Ștefan cel Mare. Prezentatorii au avut grijă să ne ofere și incursiune istorică, și desigur însăși lupta cu arcuri, săbii și alte arme a căror denumire încă nu o știu.


- muzică și dansuri. Eu când merg la Vatra mă detașez de cotidian și mă încarc cu energie. Respectiv dansez și sar în sus. Muzica a fost conform tematicii, ceea ce mi se pare extraordinar: festival medieval- muzică medievală.Atmosfera ca de obicei genială: iarbă verde, soare și oameni odihniți.Săptămâna viitoare e Festivalul Orașului Odessa. Pentru detalii: aici.

P

0 comments:

Post a Comment